Elokuva-arvio: Angry Birds 2 on vinha toimintaralli ja tasavarma myyntituote

Arvio: 3/5 tähteä.

Rovio-yhtiön hittipeli ja sen vihaiset linnut valtaavat valkokankaan toistamiseen. Angry Birds 2 on samanlaista villiä ja yltäkylläistä digianimaatio-äksöniä kuin neljän vuoden takainen ensimmäinen osa.

Mihinkään sen syvällisempään ei edes pyritä, mutta tuskinpa näissä hahmoissa ja tässä konseptissa olisikaan potentiaalia psykologisempaan ja tunteellisempaan tarinaan.

Edellisen osan tapaan Angry Birds 2 on suomalais-yhdysvaltalainen tuotanto, jonka lopputeksteistä ei juuri suomalaisnimiä löydä. Eikä tarinassakaan mikään viittaa tai liity Suomeen. Tuotannosta vastaa Hollywoodin jättiyhtiö Columbia Pictures ja levityksestä Sony Pictures.

Pääosassa on jälleen tummista yrmeistä kulmakarvoistaan tunnettu Red, joka saa tilaisuuden osoittaa sankaruutensa. Linnut joutuvat tällä kertaa lyöttäytymään yhteen ikuisten viholaistensa possujen kanssa, kun erikoinen kolmas saari ilmestyy horisonttiin.

Jäätävissä olosuhteissa sinnittelevää saarta hallitsee naispuolinen kotka, joka pölkkypäisine alamaisineen pamauttelee lintujen ja possujen asuinsijoille jääpalloja ja laavaa sisältäviä kuulia.

Mustapartainen possu Leonard ja Red kokoavat yhdessä iskuryhmän, johon kuuluvat heidän lisäkseen räjähdysherkkä Pommi, pelokas Mahti Kotka, Sakke ja Saken keksijä-sisar Silver. Mikään ei yhdistä vanhoja vihollisia niin kuin uusi vihollinen. Siinä elokuvan pääaihe.

Pikkuruisessa sivujuonessa kolme pientä ja sinnikästä tiputyttöä hukkaavat kolme munaa avomerelle ja kaikenmoiset epäonniset sattumat estävät munien pelastamisen talteen. Kunnes tiput löytävät sisäisen tyttöenergiansa ja ottavat homman haltuun.

Kohtaukset pursuavat äkkiväärää slapstickiä, joka pitänee ainakin lapsikatsojat hereillä. Popkulttuuri-viittauksia viljellään pääosin musiikilla. Mukana on heiveröinen teema liittyen Redin yksinäisyyteen ja sinkku-statukseen. Yksinäisyys koskettaa myös tarinan naispahista, jonka tuhovietin syyksi paljastuu rakkaudessa koettu pettymys.

Jarno Lindemark

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Elokuvat

Arvio: Downton Abbey on huippuunsa viritettyä brittiläistä epookkikerrontaa

Arvio: Musiikin vähäinen osuus ei häiritse Olen suomalainen -elokuvan onnistumista

Elokuva-arvio: Toy Story 4 on paraatiesimerkki hyvästä jatko-osasta

Elokuva-arvio: Somen valeprofiili särkee sydämet ranskalaisessa melodraamassa

EU:sta ei niin vain lähdetä – mutta miksi sitä ei kerrottu briteille?

Elokuva-arvio: Ready or Not on vulgaari satiiri avioliiton ahtaudesta

Elokuva-arvio: Ohjaaja Jim Jarmuschin uusi zombie-elokuva The Dead Don't Die ei lunasta odotuksia

Elokuva-arvio: Dokumenttielokuva Apollo 11 on vaikuttava avaruusodysseia, joka hämmästyttävyydessään voittaa fiktiot

Elokuva-arvio: Quentin Tarantinon uutuus on Once Upon a Time in...Hollywood on ohjaajan paras 2000-luvun elokuva – mutta onko se paljon?

Elokuva-arvio: Inna de Yard vie matkalle reggae-pioneerien tarinoihin – ja ne liittyvät tavalla tai toisella köyhyyteen ja epäoikeudenmukaisuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.