Elokuva-arvio: Angry Birds 2 on vinha toimintaralli ja tasavarma myyntituote

Arvio: 3/5 tähteä.

Rovio-yhtiön hittipeli ja sen vihaiset linnut valtaavat valkokankaan toistamiseen. Angry Birds 2 on samanlaista villiä ja yltäkylläistä digianimaatio-äksöniä kuin neljän vuoden takainen ensimmäinen osa.

Mihinkään sen syvällisempään ei edes pyritä, mutta tuskinpa näissä hahmoissa ja tässä konseptissa olisikaan potentiaalia psykologisempaan ja tunteellisempaan tarinaan.

Edellisen osan tapaan Angry Birds 2 on suomalais-yhdysvaltalainen tuotanto, jonka lopputeksteistä ei juuri suomalaisnimiä löydä. Eikä tarinassakaan mikään viittaa tai liity Suomeen. Tuotannosta vastaa Hollywoodin jättiyhtiö Columbia Pictures ja levityksestä Sony Pictures.

Pääosassa on jälleen tummista yrmeistä kulmakarvoistaan tunnettu Red, joka saa tilaisuuden osoittaa sankaruutensa. Linnut joutuvat tällä kertaa lyöttäytymään yhteen ikuisten viholaistensa possujen kanssa, kun erikoinen kolmas saari ilmestyy horisonttiin.

Jäätävissä olosuhteissa sinnittelevää saarta hallitsee naispuolinen kotka, joka pölkkypäisine alamaisineen pamauttelee lintujen ja possujen asuinsijoille jääpalloja ja laavaa sisältäviä kuulia.

Mustapartainen possu Leonard ja Red kokoavat yhdessä iskuryhmän, johon kuuluvat heidän lisäkseen räjähdysherkkä Pommi, pelokas Mahti Kotka, Sakke ja Saken keksijä-sisar Silver. Mikään ei yhdistä vanhoja vihollisia niin kuin uusi vihollinen. Siinä elokuvan pääaihe.

Pikkuruisessa sivujuonessa kolme pientä ja sinnikästä tiputyttöä hukkaavat kolme munaa avomerelle ja kaikenmoiset epäonniset sattumat estävät munien pelastamisen talteen. Kunnes tiput löytävät sisäisen tyttöenergiansa ja ottavat homman haltuun.

Kohtaukset pursuavat äkkiväärää slapstickiä, joka pitänee ainakin lapsikatsojat hereillä. Popkulttuuri-viittauksia viljellään pääosin musiikilla. Mukana on heiveröinen teema liittyen Redin yksinäisyyteen ja sinkku-statukseen. Yksinäisyys koskettaa myös tarinan naispahista, jonka tuhovietin syyksi paljastuu rakkaudessa koettu pettymys.

Jarno Lindemark

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Elokuvat

Elokuva-arvio: Aika jonka sain on koko perheen elokuva

Elokuva-arvio: Mr. Jones näyttää, kuinka valhe on aseista vaarallisin

Elokuva-arvio: La Belle Epoque on katsomisen arvoinen vain näyttelijöidensä ansiosta

Arvio: Klaus Härö kuvaa Elämää kuoleman jälkeen -elokuvassa karun kauniisti menetystä

Arvio: Les Misérables näyttää Ranskan monet kasvot

Elokuva-arvio: Guy Ritchien palaa tuttuihin kuvioihin: The Gentleman on kovien kundien rötöskomedia suoraan 1990-luvulta

Elokuva-arvio: Parasta Clint Eastwoodin uudessa Richard Jewell -draamassa on tuntematon pääosanesittäjä

Elokuva-arvio: Luokkakokous-hittejä tehtailleen Taneli Mustosen uusi Se mieletön remppa -elokuva jää ohueksi ja rytmittömäksi komediaksi

Elokuva-arvio: Ystävät ovat perhe, jonka valitsemme, kertoo The Peanut Butter Falcon

Elokuva-arvio: A Hidden Life on riipaiseva kuvaus itävaltalaisesta perheenisästä, joka sanoi Hitlerille ei

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.