Elokuva-arvio: Annabelle Comes Home tarjoaa tarinan, jossa kökkö nukke kulkee teinien perässä

Arvio: 2/5 tähteä.

Annabelle Comes Home on jo seitsemäs jatko-osa Kirottu-kauhuelokuvien sarjassa.

Elokuvia ei saata ylistää omaperäisyydestä, mutta retrohenkiseen kierrätykseen perustuva säikyttelykonsepti on uponnut yleisöön.

James Wanin ideoima universumi on tuottanut yhteensä yli 1,6 miljardia dollaria.

Elokuvat pohjaavat löyhästi uskovaisen yhdysvaltalaisen avioparin Ed ja Lorraine Warrenin erikoisiin tutkimuksiin paranormaalien ilmiöiden parissa.

Aiempia osia käsikirjoittaneen Gary Daubermanin esikoisenaan ohjaama Annabelle Comes Home kertoo kolmatta kertaa Warrenien kotimuseossa sijaitsevasta Annabelle-nukesta, joka Warrenien mukaan oli kirouksen vallassa ja pahojen henkien palveluksessa.

Eletään jälleen 1970-lukua, ja Warrenit, joita tuttuun malliin näyttelevät Patrick Wilson ja Vera Farmiga, lukitsevat pirullisen nuken lasikaappiin kotitalonsa salaiseen huoneeseen. Kun Warrenit ovat poissa kotoa työkeikalla, heidän tyttärensä Judy ( McKenna Grace), lapsenvahti Mary-Ellen ( Madison Iseman) ja lapsenvahdin ystävä Daniela ( Katie Sarife) saavat demonit kimppuunsa. Daniela kun ei malta olla kajoamatta nukkeen, ikävöidessään kuollutta isäänsä.

Ohjaaja Dauberman työryhmineen jaksaa jonkin aikaa kutkutella katsojaa hiipivällä jännityksellä ja patoutuvalla kauhuntunteella, kunnes alkaa perinteinen paukuttelu shokkiäänillä ja kulman takana ja pimeissä nurkissa irvistävillä möröillä. Pöljääkin pöljempi käsikirjoitus on yllättävän kesy kummitusjuna-ajelu Kirottu-universumin maskottimaailmassa.

Hämäräksi jää, onko kökön näköisestä nukesta kirpoava ja 1980-luvun kertakäyttökauhupätkistä muistuttava huumori tahatonta vai tahallista.

Jarno Lindemark

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Elokuvat

Arvio: Downton Abbey on huippuunsa viritettyä brittiläistä epookkikerrontaa

Arvio: Musiikin vähäinen osuus ei häiritse Olen suomalainen -elokuvan onnistumista

Elokuva-arvio: Toy Story 4 on paraatiesimerkki hyvästä jatko-osasta

Elokuva-arvio: Somen valeprofiili särkee sydämet ranskalaisessa melodraamassa

EU:sta ei niin vain lähdetä – mutta miksi sitä ei kerrottu briteille?

Elokuva-arvio: Ready or Not on vulgaari satiiri avioliiton ahtaudesta

Elokuva-arvio: Ohjaaja Jim Jarmuschin uusi zombie-elokuva The Dead Don't Die ei lunasta odotuksia

Elokuva-arvio: Dokumenttielokuva Apollo 11 on vaikuttava avaruusodysseia, joka hämmästyttävyydessään voittaa fiktiot

Elokuva-arvio: Quentin Tarantinon uutuus on Once Upon a Time in...Hollywood on ohjaajan paras 2000-luvun elokuva – mutta onko se paljon?

Elokuva-arvio: Inna de Yard vie matkalle reggae-pioneerien tarinoihin – ja ne liittyvät tavalla tai toisella köyhyyteen ja epäoikeudenmukaisuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.