Family Meeting

Kokkolalainen Wentus Blues Band juhlisti 20-vuotista taivaltaan kolmella juhlakonsertilla Helsingin Aleksanterin teatterissa syksyllä 2006. Mukana lavalla nähtiin muiden muassa Louisiana Red, Mick Taylor, Kim Wilson, Omar Dykes, Eddie Kirkland, Lazy Lester ja Sven Zetterberg. Heitä kaikkia yhdistää vankka historia keikkailun merkeissä Wentus Blues Bandin kanssa.

Ohjaaja Heikki Kossi omaa myös muusikkotaustan ja on työskennellyt useissa suomalaisissa tv- ja elokuvatuotannoissa äänipuolen ja musiikin kanssa. Family Meeting musiikkidokumentissa näkyy selkeästi miehen rakkaus musiikkiin. Hienosti rakennettu ja rytmitetty kokonaisuus svengaa, herkistää ja koskettaa. Se henkii vilpittömyyttä, iloa ja ennen kaikkea suurta, lämmintä sykkivää sydäntä.

Family Meetingin on rakenteeltaan samankaltainen The Bandin Last Waltzin kanssa. Ohjaaja Kossi leikkaa musiikkiosuuksien väliin lavantakaisia tunnelmia sekä vierailevien tähtien muisteloja, joissa historian siivet sananmukaisesti havisevat.

On hienoa seurata maineikkaita soittajalegendoja, joiden työstä aistii rakkauden musiikkiin, ei rahaan. Nämä starat ovat toisiaan kunnioittavia, nöyriä ja iloisia veijareita, joita eivät murheet eikä ikä paina. Ei meillä ole aikaa olla vanha, kommentoi 80-vuotias Lazy Lester ja virnistää iloisesti.

Family Meeting on todella hienosti tehty, maailmanluokan musiikkielokuva, joka tuottaa äärettömän hyvän mielen. Vanhan liiton mies kiittää ja kumartaa!

Olli-Matti Oinonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.