Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä

Arvio: 3/5 tähteä

Lempeän opettavainen Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä edustaa vanhan koulukunnan nukkeanimaatiota. Metsäneläimistä kertova tarina pohjautuu uskollisesti norjalaiskirjailija Thorbjørn Egnerin 1950-luvulla kirjoittamaan samannimiseen satuun. Ei siis ihme, että se tuntuu olevan toisesta ajasta peräisin.

Idyllisessä kuusimetsässä kukkien ja marjojen keskellä elävät metsähiiret tuntevat olonsa turvattomaksi, sillä isommat eläimet uhkaavat jatkuvasti syödä ne nälkäisiin suihinsa. Pääosan Hyppelihiirtä ahdistelee erityisesti Mikko Repolainen eli kettu. Sen kaverit puolestaan uhkaavat päätyä pöllön ja siilin lounaaksi.

Perinteisen opettavaisessa tarinassa eläimistä pienimmät nousevat vastustamaan tuota julmaa luonnon lakia ja laativat oman lakinsa, joka tekisi elämästä metsässä turvallisempaa. Kytkeytyypä tarinaan ihminenkin, ärhäkkä maanviljelijäpariskunta, jonka ruokavaja on jatkuvan varastelun kohteena. Tarina varoittaa myös toisen omaan kajoamisesta.

Verkkaisesti käynnistyvä elokuva pääsee kunnolla vauhtiin vasta puolen tunnin kohdalla, kun ajojahti alkaa. Tempoa kerrontaan haetaan myös musiikkinumeroista. Hyppelihiiri kuljettaa mukanaan pientä kitaraansa ja puhkeaa tuon tuosta laulamaan.

Tarinaa ei ole yritetty nykyaikaistaa sen enempää tyylin kuin sisällön osalta. Kiiltokuvamainen kokonaisuus on omalla tavallaan viehättävä, mutta kankeasti elehtivät muovimaiset hahmot eivät välttämättä vetoa tietokoneanimaatioiden lellimiin nykylapsiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.