Kerro minulle jotain hyvää

Romanttinen draama Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You) perustuu Jojo Moyesin menestysromaaniin ja kirjailijan itsensä siitä tekemään käsikirjoitukseen.

Isänsä ja äitinsä luona pienessä englantilaisessa maaseutukaupungissa asuva Lou Clark (Emilia Clarke) on puhelias, pirteä ja sympaattisesti hieman höpsö 26-vuotias nainen. Lou saa työpaikan neliraajahalvaantuneen Will Traynorin (Sam Claflin) avustajana ja arjen piristäjänä.

Rikkaat Traynorit asuvat komeassa linnassa lähes Loun naapurissa. Halvaantuminen on tehnyt aiemmin urheilullisesta ja aktiivisesta Willistä masentuneen ja katkeran ihmisen, joka haluaa kuolla.

Tarina etenee täysin odotusten mukaisesti, joten Loun ja Willin suhde on etäinen vain hetken. Lou on valloittava ja positiivinen persoona, joka aina ajattelee muiden etua ennen itseään.

Sanotaan että rakkaus voittaa kaikki esteet, mutta eihän se oikeasti voita. Mutta rakkaus parantaa huononkin elämän laatua ja antaa voimaa kestää vastoinkäymiset – tiettyyn rajaan asti.

Lou sulattaa kaikkien sydämet, ja Willistä paljastuu uusia luonteenpiirteitä. Koska päähenkilöistä on helppo välittää, katsoja hyväksyy turhankin tutut juonelliset ratkaisut. Kerro minulle jotain hyvää on nykyaikaan sijoittuva realistinen satu, jossa työväenluokkainen puhdassydäminen kaunotar rakastuu komeaan prinssiin.

Willin terveydentilaa kuvataan pikkusievästi ja sisäsiististi, vaikka juonikuvioiden mukaan miehen elämä on fyysisesti yhtä kärsimystä. Ilmeisesti oletetaan, että (nais)katsojat eivät halua raadollisten tosiasioiden pilaavan romantiikannälkäänsä.

Nyyhkyleffaksi Kerro minulle jotain hyvää ei ole kovin nyyhky, mutta sympaattisena hyvänolondraamana se toimii mainiosti.

Marko Ahonen

Uusimmat

Elokuvat

Budapestin auringonlasku

They Shall Not Grow Old

UglyDolls

Arvio: Isabelle Huppert revittelee hyytävästi Greta-trillerissä

Arvio: Tanskalainen Happy Ending nousee vuosikymmenen rakkauselokuvien kärkikaartiin

Vili ja monsteriplaneetta

Arvio: Dome Karukosken Tolkien-ohjauksessa on niin satua, sotaa, rakkautta kuin syvää ystävyyttäkin

Arvio: Max Minghellan esikoisohjaus Teen Spirit toistaa kaavamaisuuksia

Elokuva-arvio: Avengers: Endgame on megalomaaninen seikkailu Marvelinkin mittapuilla

Elokuva-arvio: Red Joan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.