Kirottu 2

James Wanin ohjaama Kirottu (2013) oli iso hitti, joten tietysti riivaajat iskevät nyt uudelleen. Kylläpä näitä ”tositapahtumia” riittää.

Kirottu 2 jatkaa kertomusta Warrenin pariskunnasta (Patrick Wilson, Vera Farmiga), joka on erikoistunut demonisten voimien syynäämiseen. Kun englantilaisen yksinhuoltajaperheen huushollissa tapahtuu kummia, Warrenit aloittavat tutkimukset.

Ensimmäisen osan tavoin elokuva sijoittuu 1970-luvulle, vaikkei aikakaudella ole juonessa sen kummempaa merkitystä. Ainakaan kännykät ja tietokoneet eivät ole häiritsemässä umpikujatilanteita.

Käytössä on kaikki kauhuelokuvien kliseet. Möreät demonit puhuvat lasten suulla, vartalot lentävät ilmaan ja jäykistyvät kramppeihin, vanhanajan lelut käyttäytyvät oudosti. Ovet paukahtelevat. Kellarissa tulvii. Henkimaailman ääniä tallennetaan mikrofonilla, ja arvoituksia pohditaan kelanauhoja pyörittelemällä.

Ilmiselvä tarina pureskellaan katsojan puolesta. Yhteys yksinhuoltajaperheen kärsimysten ja Warrenien omien kokemusten välillä on höpsösti punottu. Äänipuolen väki on muistanut lisätä elokuvaan tutut ja turvalliset pamaukset aina, kun on aika säikähtää.

Jarno Lindemark

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.