Live by Night

Arvio: 2/5 tähteä.

Ensimmäisessä maailmansodassa Joe (Ben Affleck) huomasi, että muiden käskyjen tottelemisesta on vain harmia. Mies palaa Bostoniin ja ryhtyy rikolliseksi omilla ehdoillaan.

Joen rakastettu (Sienna Miller) on myös paikallisen irlantilaismafian johtajan (Robert Glenister) nainen, mistä ei voi seurata mitään hyvää. Joen isä (Brendan Gleeson) on apulaispoliisipäällikkö.

Rikosdraama Live by Night on Ben Affleckin show, sillä mies näyttelee pääroolin ja on myös ohjaaja ja käsikirjoittaja. Elokuva perustuu Dennis Lehanen kehuttuun romaaniin.

Live by Night vaikuttaa aluksi perinteiseltä kieltolain aikaan sijoittuvalta gangsterielokuvalta. Pian tarina kuitenkin ottaa uuden suunnan, ja elokuva siirtyy Bostonista aurinkoisempiin maisemiin Floridaan. Joe jatkaa rikollista elämäänsä irlantilaisuudestaan huolimatta italialaisten mafian pomon (Remo Girone) alaisuudessa.

Eri kansallisuuksien ja uskonnollisten ryhmien väliset kiistat ja rasismi ovat jatkuvasti esillä. Tosin rasismia ei tuolloin kutsuttu rasismiksi, vaan jokainen ajoi luonnostaan oman etnisen ryhmänsä etua ja suhtautui muihin epäluuloisesti ja ylimielisesti.

Ohjaaja-Affleck hoitaa hommansa kunnialla, ja myös näyttelijä-Affleckilla pysyy setti kasassa. Sen sijaan käsikirjoittaja-Affleck olisi voinut onnistua paremminkin. Elokuva etenee hitaasti, eivätkä dramaattiset huippukohdat todella tunnu huippukohdilla.

Juonipisteestä juonipisteeseen edetään muodollisesti oikein, mutta draama ei vakuuta. Selittävä kertojaääni on aina laiskan käsikirjoittajan tehokeino, niin nytkin.

Tarinassa olisi potentiaali vaikka mihin ja tuotantoarvot vakuuttavat nykyiselläänkin. Lopputulos näyttää komealta mutta tuntuu kylmältä.

Marko Ahonen

Uusimmat

Elokuvat

Budapestin auringonlasku

They Shall Not Grow Old

UglyDolls

Arvio: Isabelle Huppert revittelee hyytävästi Greta-trillerissä

Arvio: Tanskalainen Happy Ending nousee vuosikymmenen rakkauselokuvien kärkikaartiin

Vili ja monsteriplaneetta

Arvio: Dome Karukosken Tolkien-ohjauksessa on niin satua, sotaa, rakkautta kuin syvää ystävyyttäkin

Arvio: Max Minghellan esikoisohjaus Teen Spirit toistaa kaavamaisuuksia

Elokuva-arvio: Avengers: Endgame on megalomaaninen seikkailu Marvelinkin mittapuilla

Elokuva-arvio: Red Joan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.