Mike ja Dave häädeittejä vailla

Löyhästi tositapahtumiin pohjautuva Jack Szymanskin ohjaus Mike ja Dave häädeittejä vailla on ronskilla huumorilla ja jatkuvalla biletyksellä varustettu komedia, jossa veljekset Mike (Adam DeVine) ja Dave (Zac Efron) suuntaavat Havaijille siskonsa Jeanin (Stephanie Beard) häihin.

Sitä ennen heidän on löydettävä itselleen kunnolliset naispuoliset kumppanit, sillä heidän isänsä (Stephen Root) on lopen kyllästynyt veljesten perhejuhlissa ilmeneviin toilailuihin. Nettietsinnän jälkeen Mike ja Dave lähtevät matkaan yhdessä Alicen (Anna Kendrick) ja Tatianan (Aubrey Plaza) kanssa.

Naiset ovat samanlaisia touhottajia ja rääväsuita kuin veljekset, joten moninaista ryminää ja hetkellisiä väärinkäsityksiä on luvassa. Jack Szymansky ohjaa vauhdilla siirtyen tilanteista toisiin sinänsä varsin vaivattomasti. Samanlainen keveys ja helpot irtiotot leimaavat koko kerrontaa.

Hieman David Dobkinin Kuokkavieraat (2005) - ja Paul Feigin Morsiusneidot (2011) -elokuvien tyyliin ja henkeen jatkava Mike ja Dave häädeittejä vailla luottaa liikaa Adam DeVinen hyperaktiiviseen läsnäoloon.

Zac Efron jää selvästi taustalle. Sen sijaan Anna Kendrick ja erityisesti Aubrey Plaza irrottelevat usein miehiä paremmin.

Jarmo Valkola