Mike ja Dave häädeittejä vailla

Löyhästi tositapahtumiin pohjautuva Jack Szymanskin ohjaus Mike ja Dave häädeittejä vailla on ronskilla huumorilla ja jatkuvalla biletyksellä varustettu komedia, jossa veljekset Mike (Adam DeVine) ja Dave (Zac Efron) suuntaavat Havaijille siskonsa Jeanin (Stephanie Beard) häihin.

Sitä ennen heidän on löydettävä itselleen kunnolliset naispuoliset kumppanit, sillä heidän isänsä (Stephen Root) on lopen kyllästynyt veljesten perhejuhlissa ilmeneviin toilailuihin. Nettietsinnän jälkeen Mike ja Dave lähtevät matkaan yhdessä Alicen (Anna Kendrick) ja Tatianan (Aubrey Plaza) kanssa.

Naiset ovat samanlaisia touhottajia ja rääväsuita kuin veljekset, joten moninaista ryminää ja hetkellisiä väärinkäsityksiä on luvassa. Jack Szymansky ohjaa vauhdilla siirtyen tilanteista toisiin sinänsä varsin vaivattomasti. Samanlainen keveys ja helpot irtiotot leimaavat koko kerrontaa.

Hieman David Dobkinin Kuokkavieraat (2005) - ja Paul Feigin Morsiusneidot (2011) -elokuvien tyyliin ja henkeen jatkava Mike ja Dave häädeittejä vailla luottaa liikaa Adam DeVinen hyperaktiiviseen läsnäoloon.

Zac Efron jää selvästi taustalle. Sen sijaan Anna Kendrick ja erityisesti Aubrey Plaza irrottelevat usein miehiä paremmin.

Jarmo Valkola

Uusimmat

Elokuvat

Budapestin auringonlasku

They Shall Not Grow Old

UglyDolls

Arvio: Isabelle Huppert revittelee hyytävästi Greta-trillerissä

Arvio: Tanskalainen Happy Ending nousee vuosikymmenen rakkauselokuvien kärkikaartiin

Vili ja monsteriplaneetta

Arvio: Dome Karukosken Tolkien-ohjauksessa on niin satua, sotaa, rakkautta kuin syvää ystävyyttäkin

Arvio: Max Minghellan esikoisohjaus Teen Spirit toistaa kaavamaisuuksia

Elokuva-arvio: Avengers: Endgame on megalomaaninen seikkailu Marvelinkin mittapuilla

Elokuva-arvio: Red Joan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.