Robinson Crusoe

Daniel Defoen klassikkokertomus Robinson Crusoe saa uuden näkökulman tässä ranskalais-belgialaisessa animaatiossa. Kun merirosvot löytävät autiolle saarelle haaksirikkoutuneen Robinsonin ja tämän lemmikkipapukaijan, mies ja lintu alkavat molemmat kertoa uskomatonta tarinaa ystävystymisestään.

Robinsonin Tiistaiksi nimeämä papukaija kuuluu saaren alkuperäiseen eläimistöön. Se keräilee rantaan ajautuneita esineitä ja haaveilee maailmanmatkoista toisin kuin kaverinsa, jotka ovat tyytyväisiä eloonsa.

Tiistai näkee Robinsonin tulon henkilökohtaisena mahdollisuutena ja haluaa tutustua outoon olentoon lähemmin.

Elokuvassa seurataan eläinten näkökulmasta oudon tunkeutujan saapumista niiden reviirille. Kun ennakkoluulot on selätetty, huomataan hyötysuhde molemminpuoliseksi. Jossain vaiheessa villieläimet tosin huomaavat muuttuneensa kotieläimiksi.

Saarelle pääsee livahtamaan myös kaksi katalaa laivakissaa, jotka näkevät saaren alkuperäiseliöstön kauan kaipaamanaan ravintona.

Elokuvan heikoin lenkki on yksinkertainen ja päämäärätön juoni, joka keskittyy liian yksipuolisesti kissojen ja muiden elikoiden väliseen takaa-ajoon. Animointi on laadukasta ja huumoriakin löytyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.