STEP UP 3D

Tanssi on identiteettimme, lausuu eräs haastateltavista Jon Chun ohjaamassa musiikki- ja tanssielokuvassa Step Up 3D, joka on jatkoa vuonna 2009 valmistuneelle Step Up 2 The Streets -elokuvalle.

Ensimmäinen Step Up -teos tehtiin vuonna 2006. Henkilöhahmot ovat muuttuneet osien myötä, mutta kaikille filmeille olennainen tanssin ja erityisesti breikin sekä hip hopin läsnäolo on olennaista.

Elokuva alkaa dokumenttina, kun New Yorkin katutanssijoita harrastuksenaan kuvaava House of Pirates -tanssiklubin johtohahmo Luke (Rick Malambri) tallentaa videolle otoksiaan. Myöhemmin hän kehittää ne Syntynyt Boomboxissa -elokuvaksi.

Hip hop -stailaaja Moose (Adam G. Sevani) liittyy Luken ryhmään, samoin uusi ja innokas Natalie (Sharni Vinson). Yhteisenä tavoitteena on World Jam -kisan voittaminen.

Kerronnallisilta painotuksiltaan Step Up 3D on yhtä yllätyksetön kuin sarjan edelliset osat ja sisältää kliseisiä teinielämänongelmiin ja romanssien kehittelyyn liittyviä jaksoja.

Myös näyttelijätöissä on kovasti toivomisen varaa. Tanssijaksoissa kerronta syttyy paikoin luoville tasoille, nuoruuden energian ja akrobatian juhlaksi. 3D-kerronta tuo kuviin enemmän tilallisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.