Taken 3

Kaikki toimintagenren perinteiset ja hölmöimmät elementit ovat mukana entisen CIA-vakooja Bryan Millsin (Liam Neeson) edesottamuksista kertovassa elokuvassa Taken 3.

Siinä on ylivertainen sankari, vastenmielisiä itäeurooppalaisia roistoja, kärsiviä naisia, hurjia takaa-ajoja ja räjähdyksiä, ampumavälikohtauksia ja vain vähän logiikkaa.

Kaikkivoipaisen sankarin ympärille rakennetut toimintaelokuvat ovat aikansa elänyt ilmiö. Bryan Mills on vanhan liiton jässikkä, joka väistelee sujuvasti luoteja, selviää pienin naarmuin joukkotappeluista ja murskaantuvista autoista.

62-vuotiaan Neesonin esittämä ex-vakooja pistää yhdellä kädellä matalaksi albanialaismafioson koko henkivartiokaartin ja hyppii aitojen yli kuin Keanu Reeves Myrskyn ratsastajissa. Mills näyttää yksinkertaisesti liian väsähtäneeltä näihin hommiin.

Ensimmäiseen Taken-elokuvaan (2008) verrattuna Taken 3 ei ole oikeastaan huonompi, ehkä jopa päinvastoin. Molemmissa, kuten myös sarjan keskimmäisessä elokuvassa, uhattuna on Millsin perhe. Nyt Mills saa syytteen murhasta, jota hän ei tehnyt. Vaikka lopputulos on jälleen ennustettava, niin juoni on astetta kekseliäämpi.

Kerronnan viiltävän nopea rytmi ei jätä aikaa henkilöhahmojen kehittelylle, joten niin sanottua human interestiä Olivier Megatonin ohjaustyössä ei juuri ole. Toivottavasti tämä todella päättyy tähän, kuten elokuvan mainoksessa lupaillaan.

Kaisa Hiltunen

Uusimmat

Elokuvat

Budapestin auringonlasku

They Shall Not Grow Old

UglyDolls

Arvio: Isabelle Huppert revittelee hyytävästi Greta-trillerissä

Arvio: Tanskalainen Happy Ending nousee vuosikymmenen rakkauselokuvien kärkikaartiin

Vili ja monsteriplaneetta

Arvio: Dome Karukosken Tolkien-ohjauksessa on niin satua, sotaa, rakkautta kuin syvää ystävyyttäkin

Arvio: Max Minghellan esikoisohjaus Teen Spirit toistaa kaavamaisuuksia

Elokuva-arvio: Avengers: Endgame on megalomaaninen seikkailu Marvelinkin mittapuilla

Elokuva-arvio: Red Joan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.