Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Uuden Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvan ikäraja on 12 vuotta. Eivätkö sitä nuoremmat lapset muka ole juuri elokuvan kohderyhmää?

Renessanssiajan taidemaalarien mukaan nimetyt, pitsaa ahmivat ja New Yorkin viemärissä piileskelevät kilpikonnat skeittaavat popkulttuurin aalloissa jo neljättä vuosikymmenettä. Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat syntyivät sarjakuvasankareina 1980-luvun alussa.

Digitekniikalla sarjakuvat heräävät valkokankaalla henkiin yhä luontevammin, mutta kun tekniikka ei enää aseta rajoja, on tuottajilla pakkomielle ahtaa spektaakkelit kukkuroilleen kaikkea sälää. Videopelien yltäkylläisyys haastaa Hollywood-spektaakkelin vaatimuksia.

Ehkä silti ei kannattaisi väheksyä klassisia hyveitä, kuten kiinnostavaa tarinaa

Dave Greenin ohjaama Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows 3D toteuttaa konseptiin kuuluvan asetelman vauhdikkaasti ja varmasti faneja miellyttäen. Jälleen kerran Leonardo, Michelangelo, Donatello ja Raphael yrittävät pelastaa maailman Silppurin (Brian Tee) kynsistä.

Ryökäleitä on elokuvassa moneen lähtöön. Kaiken takana on iljettävä arkkipaha.

Erona turboahdettuihin kassamagneetteihin tämä spektaakkeli annostelee toimintaa ja pamahtelua järjen rajoissa. Mittelöt ovat verraten napakoita ja veijarimaisia. Poikamainen huumori on osa ninjojen karismaa.

Jarno Lindemark

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.