The Belko Experiment

Arvio: 1/5 tähteä.

Voin kuvitella, miten The Belko Experimentin tarina on saanut alkunsa. Kaveri valittaa toiselle toimistotyön pitkäveteisyyttä. Se on niin tylsää, että pää meinaa räjähtää. Toinen hekottaa ja heittää herjaa pomosta, joka asentaa alaisten takaraivoon nallin. Jos työntekijä ei tottele, nalli räjähtää.

Kaverit nauraa räkättävät, kunnes pään päällä syttyy kohtalokas lamppu. Tuostahan voisi tehdä elokuvan! Pitää vain keksiä muut ainekset. Yksi kaveri miettii lukion psykologian kurssia, jolla käsiteltiin Stanfordin vankilakokeita. Toinen keksii, että tästähän tulee vähän mieleen Office Space yhdistettynä Battle Royaleen. Ja The Raidiin. Ja Nälkäpeliin. Ja Kärpästen herraan. Ja niin edelleen.

Elokuvan tapahtumapaikkana on syrjäinen toimistorakennus jossakin Bogotán laitamilla. Mukavalla ja järkevällä Mikellä (John Gallagher Jr.) ja muilla Belko Corporationin työntekijöillä on edessä jälleen yksi päivä toimistossa. Miken tyttöystävälle Leandralle (Adria Arjona) tämä tarkoittaa vastenmielisen Wendellin (John C. McGinley) lähentelyjen torjumista. Operatiiviselle johtajalle Barrylle (Tony Goldwyn) uusi päivä taas tarkoittaa uutta mahdollisuutta osoittaa operatiivista johtajuutta.

Sitten rakennus teljetään ulkopuolelta ja kovaäänisistä kajahtaa tyly ohje. Jos työntekijät eivät ala tappaa toisiaan, päähän asennetut nallit tekevät sen. Elokuvan ainoa kiinnostava hetki on se, kun kukaan ei vielä usko kuulemaansa. Silloin olisi myös ollut mahdollista rakentaa henkilöiden välille moraalisesti mutkikkaita suhteita. Ohjaaja Greg McLean ja käsikirjoittaja James Gunn kuitenkin pitävät leirit tuskallisen selkeinä.

Tuloksena on raakuuksilla herkuttelevaa näennäiskauhua, jolla ei ole älyllisiä rahkeita lunastaa raakuuksiaan. Kriitikon näkökulmasta The Belko Experimentissä onkin pahinta se, että se todella tuntuu jälleen yhdeltä päivältä toimistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.