Transformers: The Last Knight

Lelufiguureista ja 1980-luvun animaatiosarjasta inspiroituneet Transformers-elokuvat ovat tahkoneet tekijöittensä kassaan miljardeja euroja. Joten eipä ihme, että jatko-osia pukkaa. Elokuvasarjan viides osa The Last Knight on massiivista, meluisaa hölynpölyä, siis sitä samaa koneellista avaruusrobottipainia kuin edellisetkin osat.

Juonella ei kai ole niin väliä, kun ideana on vain viskellä kamaa valkokankaan täydeltä. Ohjaaja Michael Bay on suuruudenhullun toiminnan ystävä, ja se näkyy jälleen maailmantuhon kolossaalisissa mittasuhteissa. Robotit ja ihmiset mellastavat niin, että mannerlaatat, avaruuden oudot planeetat, suurkaupungit ja myös ihmiskunnan historian näyttämöt jytisevät erikoistehostemyrskyissä.

Näyttelijä ja performanssitaiteilija Shia LeBeouf keräsi aiempien osien päärooleista sievoisen omaisuuden ja hyppäsi pois. Edellisessä osassa mukaan tullut Mark Wahlberg esittää nyt pääosassa mekaanikko-sankaria nimeltä Cadea Yeager, jonka harteilla on pelastaa sekä ihmisten että robottien kotiplaneetat. Se on hankala homma, sillä koko ihmiskunta on sodassa Autobots- ja Decepticons-robottiheimojen kanssa.

Fyysisen voiman lisäksi herra Yeager tarvitsee Oxford-professorin (Laura Haddock) hoksottimia ja englantilaisen lordin keräämää salaista tietoa siitä, miten robotit ovat yllättäen kuuluneet ihmiskunnan historiaan kautta aikain. Salatieto ei vakuuta logiikallaan, vaikka sen tarjoileekin 79-vuotias sir Anthony Hopkins arrogantilla arvovallallaan. Juonenpätkät lentelevät romun seassa. Mittaa kertyy lopulta 2 tuntia ja 29 minuuttia, kun yleisö survotaan loputtoman loppuottelun limboon, jossa katsojan aivoista tehdään vatkulia taattuun Bay-tyyliin.

Jarno Lindemark

Uusimmat

Elokuvat

Elokuva-arvio: Romanttinen komedia Long Shot tarjoaa tutun perusidean, jota karismaattiset näyttelijät kannattelevat

Elokuva-arvio: Huippujengi Himalajalla tarjoaa simppeliä mutta mallikasta metkuilua koko perheelle

Elokuva-arvio: Godzilla II King of the Monsters onkökkö comeback

Arvio: Elton John -elokuva on tahallisen överi musikaalidraama laulajalegendan suruista ja iloista

Arvio: Aladdinissa on Bollywood-elokuvista tuttua mahtipontista väriloistoa ja riehakkuutta

Budapestin auringonlasku

They Shall Not Grow Old

UglyDolls

Arvio: Isabelle Huppert revittelee hyytävästi Greta-trillerissä

Arvio: Tanskalainen Happy Ending nousee vuosikymmenen rakkauselokuvien kärkikaartiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.