Transformers: The Last Knight

Lelufiguureista ja 1980-luvun animaatiosarjasta inspiroituneet Transformers-elokuvat ovat tahkoneet tekijöittensä kassaan miljardeja euroja. Joten eipä ihme, että jatko-osia pukkaa. Elokuvasarjan viides osa The Last Knight on massiivista, meluisaa hölynpölyä, siis sitä samaa koneellista avaruusrobottipainia kuin edellisetkin osat.

Juonella ei kai ole niin väliä, kun ideana on vain viskellä kamaa valkokankaan täydeltä. Ohjaaja Michael Bay on suuruudenhullun toiminnan ystävä, ja se näkyy jälleen maailmantuhon kolossaalisissa mittasuhteissa. Robotit ja ihmiset mellastavat niin, että mannerlaatat, avaruuden oudot planeetat, suurkaupungit ja myös ihmiskunnan historian näyttämöt jytisevät erikoistehostemyrskyissä.

Näyttelijä ja performanssitaiteilija Shia LeBeouf keräsi aiempien osien päärooleista sievoisen omaisuuden ja hyppäsi pois. Edellisessä osassa mukaan tullut Mark Wahlberg esittää nyt pääosassa mekaanikko-sankaria nimeltä Cadea Yeager, jonka harteilla on pelastaa sekä ihmisten että robottien kotiplaneetat. Se on hankala homma, sillä koko ihmiskunta on sodassa Autobots- ja Decepticons-robottiheimojen kanssa.

Fyysisen voiman lisäksi herra Yeager tarvitsee Oxford-professorin (Laura Haddock) hoksottimia ja englantilaisen lordin keräämää salaista tietoa siitä, miten robotit ovat yllättäen kuuluneet ihmiskunnan historiaan kautta aikain. Salatieto ei vakuuta logiikallaan, vaikka sen tarjoileekin 79-vuotias sir Anthony Hopkins arrogantilla arvovallallaan. Juonenpätkät lentelevät romun seassa. Mittaa kertyy lopulta 2 tuntia ja 29 minuuttia, kun yleisö survotaan loputtoman loppuottelun limboon, jossa katsojan aivoista tehdään vatkulia taattuun Bay-tyyliin.

Jarno Lindemark

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Elokuvat

Elokuva-arvio: Yhdenkään Leonard Cohen -fanin ei kannata jättää väliin Nick Broomfieldin dokumenttia

Elokuva-arvio: Nuorille aikuisille suunnattu Diva of Finland on lajityypissään taiturimainen elokuva

Elokuva-arvio: Vuonna 1972 Sydney Pollack taltioi Aretha Franklinin konsertin – nyt 47 myöhemmin livetaltiointi saapuu valkokankaille

Elokuva-arvio: Marian paratiisin on kaunis mutta särmätön kuva Maria Åkerblomista

Elokuva-arvio: Parasta uudessa Jokeri-filmatisoinnissa on pääosan esittäjän Joaquin Phoenixin heittäytyminen rooliinsa

Elokuva-arvio: Mika Kaurismäen Mestari Chengissä Lapin luonto luo outoa ja itämaista taikaa ruokapöytään

Elokuva-arvio: Playmobile on lasten halveksuntaa 3 miljardin muovihahmon voimalla

Elokuva-arvio: Tottumiskysymys on viiden tähden elokuva niin tarinoiltaan, toteutukseltaan kuin näyttelijätyöltäänkin

Elokuva-arvio: Hienoja arkidraamoja tehnyt Richard Linklater hukkaa otteensa uudessa Missä olet, Bernadette? -elokuvassaan

Elokuva-arvio: Brad Pittin tähdittämässä scifi-draamassa Ad Astra lennetään ulkoavaruuden kautta ihmisen sisimpään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.