Wild

Wild

Wild-draaman asetelma ei loista omaperäisyydellä. Jälleen kerran nuori lähtee etsimään mielenrauhaa erämaasta. Mieleen pelmahtaa Sean Pennin Erämaan armoille ja Tracks –draama viime vuodelta.

Mutta onneksi ohjaajana on loistava Jean-Marc Vallée, joka on herkkien tunnelmien taitaja ja henkilöohjaajana omaa luokkaansa.

Niskakarvat nousevat yhä pystyyn, kun muistelee Matthew McConaugheyn ja Jared Leton suorituksia Valléen edellisessä elokuvassa Dallas Buyers Club.

Wild-elokuvaa tähdittää Reese Witherspoon, joka yllättää maanläheisellä suorituksellaan. Hän esittää epävarmaa Cheryliä, jonka elämä on ollut yhtä traagista kohellusta. Cheryl pakkaa rinkkansa ja lähtee patikoimaan Meksikon rajalta pohjoiseen, Kanadan rajaseuduille asti. Taivallettavaa kertyy huimat 1700 kilometriä.

Nick Hornbyn käsikirjoitus pohjautuu Cheryl Strayedin omiin muistelmiin. Pop-kappaleitten säestyksellä Vallée heittää katsojan Cherylin mielenmaisemaan, joka on tunteellinen mosaiikki muistoja, sanomattomia toiveita, kipuja ja ihmiskohtaloita vaellusreitin varrella. Tarinan huumori ammentaa Cherylin edesottamuksista vaativassa maastossa.

Takaumien ja sattumuksien kimpusta ei ole suureksi draamaksi. Koskettavista ja yllättävistäkin tuokiokuvista rakentuu silti aidon oloinen muotokuva päähenkilön yksinäisyydestä ja päättäväisyydestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.