CHARLAINE HARRIS Kylmäveristen klubi

CHARLAINE HARRIS Kylmäveristen klubi

Suom. Sari Kumpulainen. Gummerus 2010. 291 s. Charlaine Harrisin Kylmäveristen klubi on Sookie Stackhouse -sarjan kolmas osa. Pikkukaupungin baarissa tarjoilijana toimiva telepaatti Sookie huomaa, kuinka hänen vampyyripoikaystävänsä Bill Compton salaa häneltä jotain, eikä Sookie pysty lukemaan hänen ajatuksiaan.

Sookie päätyy osaksi seikkailua, jossa etsitään hänen salaperäisesti kadonnutta poikaystävänsä. Tällä kertaa Sookien matkalle tulee myös ihmissusia. Miten käy, kun oma turvallinen poikaystävä onkin ollut petollinen, ja ympärillä pyörii mitä houkuttelevimpia uusia poikaystäväehdokkaita?

Harris vie lukijan yliluonnolliseen Pohjois-Amerikkaan, jossa vastaantulija voi olla päivällä ihminen, mutta öisin ilves, pöllö tai vaikka koira. Kaikki epänormaali Kylmäveristen Klubissa alkaa olla jo arkipäivää, eivätkä kulman takaa hyökkäävät ammuskelijat yllätä enää ollenkaan.

Harrisin käyttämä suoraan asiaan -kerronta ei tylsistytä, mutta jättää toivomisen varaa edes hieman tarkempiin tapahtumakuvauksiin. Tapahtumasta toiseen hyppäävä selostus ei anna hengähdystaukoa, vaan suorastaan vaatii jatkamaan lukemista.

Kylmäveristen Klubissa on lähes kaikkea, mitä kaikkiruokainen lukija voi toivoa, jännitystä, fiktiota, rakkautta ja komiikkaa. Sookie Stackhouse -romaanit eivät ole mitään kirjallisuuden ihmeteoksia, vaan kevyttä viihdettä. Harris saa jännityksen säilymään loppuun asti ja viimeiset sivut koukuttavat odottamaan kirjasarjan seuraavia teoksia.

Kirjoittaja on Savon Sanomien nuorisoraatilainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.