Charlaine Harris - Veren voima

CHARLAINE HARRIS Veren voima
Suom. Johanna Vainikainen-Uusitalo. Gummerus 2010, 336 s.

Charlaine Harrisin Veren voima on Sookie Stachouse -sarjan ensimmäinen osa - lukijalle teos voi olla tuttu myös Ylen sarjasta True Blood.

Päähenkilö Sookie asuu pienessä Bon Tempsin kaupungissa mummonsa luona ja työskentelee ravintolassa. Hän on tavallinen nuori nainen, mutta hänellä on erikoinen taito; hän osaa lukea toisten ajatuksia. Sookien ja koko kaupungin elämä muuttuu, kun eräänä iltana ravintolaan astuu vampyyri nimeltä Bill.

Samalla kaupungin valtaa mysteerinen murhasuma, jonka uhreiksi näyttävät joutuvan vampyyrien seurassa viihtyvät naiset. Kun vampyyrit todistavat syyttömyyttään, kehittyy Sookien ja Billin välille romanssi. Sookien hälytyskellot soivat vasta, kun hänen mummonsa ja kissansa joutuvat murhaajan uhreiksi. Hän tajuaa, kuka olisi seuraavana vuorossa...

Vampyyrit joutuvat elämään koko ajan varoen vihamiehiään, ja Sookiekin leimataan hulluksi, koska hän lukee toisten ajatukset. Erilaisuuden hyväksyminen ei ole helppoa normaalielämässäkään, joten tapahtumia voi siten heijastaa todellisuuteen.

Harrisin kerronta on yksinkertaista, vaikka välillä hyökkäävä nimiryöppy pistää lukemaan samat sivut uudelleen ja uudelleen.

Jännitys alkaa heti alussa, ja tapahtumia seuraavat uudet käännekohdat. Lopulta lukeminen muuttuu hyvin yksitoikkoiseksi, kun hahmoja kuolee yksi toisensa jälkeen. Teos on realistisuudesta kaukana, mutta siitä löytyy juuri tarpeeksi rakkautta ja jännitystä, joka ei lopu kesken.

EMMA HOKKANEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.