Gill Rapley & Tracey Murkett - Omin sormin suuhun

Gill Rapley & Tracey Murkett Omin sormin suuhun.
Suom. Ilona Räihä.
WSOY 2010.

Sormiruokailun uranuurtajiin kuuluu brittiläinen Gill Rapley, joka on vauvan ruokailun ja kehityksen asiantuntija. Hän on kehittänyt teorian Baby-led-weaning.

Suomeksi puhutaan lapsentahtisesta sormiruokailusta.

Rapley on kirjoittanut aiheesta kirjan yhdessä vapaan kirjoittajan ja toimittajan Tracey Murkettin kanssa. Siinä painotetaan lapsen omatoimisuutta ja sitä kautta yhteisten ruokailuhetkien mukavuutta.

Jokaisessa luvussa on vanhempien omia kokemuksia sormiruokailusta.

Käsien pesu on tärkeää aina ennen ruokailua. Kirjoittajat näkevät menetelmässä lukuisia etuja, kuten rahan säästämisen, kun lapselle ei tarvitse ostaa erikseen omia purkkeja vaan hän syö samaa ruokaa kuin muu perhe

Tekstissä puhutaan terveellisyydestä ja myönteisestä suhteesta ruokaan sekä käydään läpi vauvalle sopivat ja vältettävät ruoka-aineet.

Haittapuoliksi kirjoittajat mainitsevat ainoastaan sotkun ja muiden ihmisten huolen.

Sormiruokailu alkaa kuulostaa suorastaan vauvaperheen taivaalta, jota tekee mieli kokeilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.