HANNELE HUOVI & KRISTIINA - LOUHI Huhuu - kuka siellä?

HANNELE HUOVIKRISTIINA LOUHI Huhuu - kuka siellä?

Tammi 2011. 30 s. Moninkertaisesti palkitut lastenkirjailija Hannele Huovi ja kirjailija-kuvittaja Kristiina Louhi ovat oiva tiimi: Huovi hallitsee sulavasti sanat ja riimittelyt, Louhi loistaa kauniiden kuvien käsityöläisenä.

Kaksikon yhteistyön tuorein tulos, Tammenterho-sarjan kuvakirja Huhuu - kuka siellä? on jälleen osoitus tekijöidensä ammattitaidosta.

Tarina alkaa turvallisesti perinteisen sadun tapaan: "Kaukana, kaukana Huuhumetsän Huuhuvuorella on huuhulintujen pesä". Siellä huuhuvanhemmat varjelevat munaa, mutta yllättäen jälkeläinen pomppaa matkoihinsa ja vierii kauas vuorelta metsään. Eläinten tassujen kautta muna päätyy puroon ja kaupungintalolle saakka. Loppu on toki onnellinen.

Huovi rytmittää tarinaa sointuvalla toistolla: kaikki saavat huomata, miten muna on "silkosen sileä ja täydellinen kerrassaan", ja sitten se alkaa "täristä ja väristä". Kieli on kaikkineen ilmeikästä: huuhulinnut eivät osaa lentää, ne "juosta junksuttavat". Kuvituksessa on tarinan mukaista lämminhenkisyyttä ja leikkisyyttä.

Huuhuseikkailu on iltasaduksi melko pitkä ja polveileva, mikä vaatii pieneltä lapselta keskittymistä. Lukutuokioon kannattaa sen vuoksi varata aikaa niin sanojen kuin kuvien ihmettelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.