Kimmo Taskinen, Arttu Toivonen - Timantteja autotallissa

Tammi 2012. 224 s.

Kylläpä Suomesta löytyykin huikea joukko upeassa kunnossa olevia vanhoja autoja, kuten kuopiolaisen Pentti Heinosen Rambler ja Sears aivan 1900-luvun alusta.

Ne ja paljon muuta valokuvaaja Kimmo Taskinen ja kirjan kirjoittanut Arttu Toivonen ovat taltioineet komeaan kovakantiseen pakettiin.

Autot on kuvattu huolella ja harkiten historiallisissa maisemissa eri puolilla maata. Timantteja autotallissa on vaatinut eittämättä valtavan määrän työtunteja ja kilometrejä.

Taskinen tunnetaan Helsingin Sanomien autosivujen humoristisista otoksistaan, mutta kirjassa ote on tuntuvasti arvokkaampi.

Kirja tuo hyvin esiin, miten kunkin ajan muotoilijat ovat ahmineet vaikutteita milloin mistäkin. Suurin osa tietyn aikakauden autoista muistuttaa paljon toisiaan, mutta timantit erottuvat joukosta.

Toivottavasti suomalaiset autoharrastajat jaksavat pitää timanteistaan huolta myös tulevaisuudessa.

Teppo Komulainen

Uusimmat

Kirjat

Marjatta Levanto ja Julia Vuori: Pelottelun (ja pelon voittamisen) käsikirja

Rax Rinnekangas vaelsi Kalle Holmbergin käskystä luostariin lukemaan Karamazovin veljekset - syntyi Mestarin viimeinen toivomus -kirja

Jyri Vartiainen: Kirous

Samuel Beckett: Sanoinkuvaamaton

Roger Daltrey: My Generation - Rocklegendan omaelämäkerta

Suvi Ratinen: Matkaystävä

Merete Mazzarella: Varovainen matkailija

Katriina Huttunen: Surun istukka

Naomi Alderman: Voima

Elizabeth Acevedo: Runoilija X

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.