Petteri Tikkanen: Black Peider: Itse

Daada, 196 sivua

Supersankaripainija Black Peider on sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen alter ego, eikä suinkaan vain mielikuvituksen tuotetta.

Black Peider esiintyy tosielämässä livenä trikoisiin ja huiviin pukeutuneena luottaen miehen, kitaran ja huudon pyhään kolmiyhteyteen.

Tärkeintä ei ole soittaa oikein, vaan suurella tunteella ja välittää raaka energia myös yleisölle. Onkin loogista, että samaan aikaan sarjakuva-albumin Itse kanssa ilmestyy Black Peiderin ensimmäinen virallinen cd, Singer-Songfighter. Tallenne ilmestyi alunperin omakustanteena 30 kappaleen c-kasettipainoksena vuonna 2011.

Black Peider sarjakuvastrippejä ja -reportaaseja on ilmestynyt Rumba-lehdessä vuodesta 2011. Tämän albumin materiaalista lähes puolet on uutta.

Albumin viimeisellä sivulla Black Peider kertoo, että teos sisältää itsetutkiskelua, itseruoskintaa, itsehoito-ohjeita ja musajuttuja. Juuri tästä on kysymys. Supersankarointia ja painia on turha odottaa.

Black Peider puhuu suoraan lukijalle omista tuntemuksistaan ja ajatuksistaan. Päinvastoin kuin lavalla, sarjakuvassa Black Peider on vaatimaton, herkkä ja avoin ihminen. Rock on hänelle rajaton riemu. Seksi- ja huumejuttuja ei mukana ole, viinaankin viitataan vain ohimennen.

Tavallaan Itse on Black Peiderin päiväkirja, jossa realismi sekoittuu lapsenomaiseen vilpittömyyteen ja mielikuvitukseen. Se että tosielämässä Petteri Tikkanen on noin nelikymppinen raavas miehenjärkäle, on epäoleellista, joskaan ei salaisuus.

Kahdella värillä (musta, vaaleanvihreä) painettu Itse koostuu Black Peiderin osallistuvasta subjektiivisesta journalismista ja omista elämänkokemuksista sarjakuvamuodossa. Sympaattinen teos on myös ja varsinkin rakkauskirja rockmusiikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.