SINIKKA NOPOLA, TIINA NOPOLA & LINDA BONDESTAM - Simo ja Sonia eli kadonnut Kerava

SINIKKA NOPOLA, TIINA NOPOLALINDA BONDESTAM Simo ja Sonia eli kadonnut Kerava

WSOY 2009. 64 s. Risto Räppääjä- ja Heinähattu ja Vilttitossu -sarjojen kirjailijat Tiina ja Sinikka Nopola ovat yhdessä kuvittaja Linda Bondestamin kanssa luoneet inkiväärintuoksuisen kuvakirjan. Intian Keralassa asuva Sonia näkee telkkarista, kuinka keravalainen Simo hiihtää lumessa. Lapset uneksivat toisistaan. Kuin ihmeen kaupalla Simo ja hänen isänsä voittavat matkan Intiaan.

Hymyhenkinen tarina kertoo ystävyydestä ja rohkeudesta uskoa unelmiin. Kulttuurierot ovat lopulta kovin pieniä, tavoiksi muodostuneita asioita, joiden vankeina etenkin aikuiset elävät. Onneksi lapset ovat ennakkoluulottomia kaikkialla.

Tarina on lähes Bollywood-tyylinen nykysatu. Prinsessa ja prinssi saavat toisensa ja elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka - hääparina tosin ovat lasten vanhemmat. Kuvitus on naivistisen veikeää. Graafisessa suunnittelussa hyödynnetään devanagari-aakkosten kirjoitustyyliä ja intialaisia ornamentteja.

Tekijäkolmikolta Nopolat-Bondestam on aiemmin ilmestynyt ilmastonmuutosaiheinen kuvakirja Anna Talven outo viivytys (2008).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.