Siri Kolu: No on se nyt kumma, Taika Taksinen

Otava 2016. 221 s.

Lähiönoita Taika Taksinen ei toimikaan yksin, vaan hänellä on apunaan liuta muita lähiönoitia. Taika on kuitenkin omaa luokkaansa. Nyt hän on pyrkimässä eduskuntaan, mutta ensin pitää perustaa noitapuolue.

No on se nyt kumma, Taika Taksinen on lähiönoidista kertovan Siri Kolun lastenkirjasarjan toinen osa, joka toimii myös itsenäisenä teoksena.

Julkisuushakuinen ja tyrkky poliitikko Taika Taksinen on sopinut Roosan ja Larsin kanssa, että hän ei enää kaappaa lapsia eikä muutenkaan tee tihutöitä. Uskokoon ken tahtoo, mutta Roosa ei lähiönoidan kanssa tehtyihin sopimuksiin luota.

Vähitellen paljastuu, että koko lähiönoitakonklaavilla on suuria suunnitelmia, jotka eivät ole ihan sallitun rajoissa. Taika käyttää hyväkseen nettiä ja lataa sinne oman biisiinsä Oi sähköö, joka nousee kuunneltujen listoille ja saa lapset sekaisin. Aikuisetkaan eivät jää ihan kylmäksi Taikan biisille.

Taika Taksisen tähtäimessä on perustaa noitapuolue ja saavuttaa sen myötä kansanedustajuus. Noita lumoaa puheillaan ja esiintymisellään Sirkuslaakson ja lähiympäristön asukkaita mutta onneksi ei ihan kaikkia.

Kun hänen suosionsa kasvaa vauhdilla, Roosalla ja Larsilla on täysi työ saada lähiönoidan metkut päivänvaloon ja ihmisten tietoisuuteen.

Avukseen Roosa ja Lars saavat Vappu-koiran sekä ison joukon Sirkuslaakson lapsia, jotka ovat pelastuneet Taika Taksisen näkymättömästä talosta, ja vanhempia ihmisiä, jotka osaavat kertoa Sirkuslaaksoon liittyvästä historiasta, sillä noidilla on ollut näppinsä pelissä jo ammoisina aikoina.

Siri Kolun uusin lastenkirja on hänen faneilleen ja muillekin lukuelämys. Lennokkuuden ja monenlaisten tapahtumien lisäksi siinä on Kolulle ominaista lempeää huumoria ja ripaus jännitystä.

Taika Taksinen on vahvan mielikuvituksen tuote, ja mielikuvitusta Kolulla riittää. Lukijan on helppo mieltää kuva lähiönoidasta, joka pitkä punainen tukka hulmuten kulkee tilaisuudesta toiseen ja saa yleisön puolelleen.

Kirja kuvaa lasten rohkeutta ja uskallusta taistella pahaa ja vääryyttä vastaan siitä huolimatta, että vastassa on voimakastahtoinen lähiönoita.

Taika Taksisen metkut jatkuvat varmasti, mutta pääseekö hän eduskuntaan? Saa nähdä.