TERHI RANNELA - Goa, Ganesha ja minä

TERHI RANNELA Goa, Ganesha ja minä

Otava 2009. 271 s. Goa, Ganesha ja minä on jatkoa Terhi Rannelan (s. 1980) edelliselle matkailuaiheiselle nuortenromaanille Amsterdam, Anne F. ja minä (2008).

Tarinoiden päähenkilöinä seikkailevat Kerttu ja Mira, viisitoistavuotias tyttöpari, joka ei häpeä eikä salaile seurusteluaan. Tyttörakkautta on aiemmin kuvannut nuortenkirjallisuudessa varsin luontevasti muun muassa Salla Simukka, mutta Rannela onnistuu uudentamaan tyttökulttuurin kuvausta vielä astetta raikkaammalla tyylillään.

Kerttu on pariskunnan hemmotellumpi ja laiskempi osapuoli, bi-tyttö, jonka vastapainona muotia intohimoisesti harrastava Mira toimii hyvin. Tällä kertaa tytöt seikkailevat rantalomalla Intiassa, mutta myös HIV-sairaalassa ja slummeissa piipahdetaan.

Nuortenlehden toimittajana Rannelalla on ote nykytyttöjen kieleen ja ajassa kulkeviin ilmiöihin, mikä välittyy viittauksia viljelevästä tyylistä. Ryppyotsaisesti näihin matkatarinoihin on turha tarttua. Ne ovat aurinkoista 2000-luvun tyttökirjallisuutta, jonka ei kuulukaan piehtaroida ongelmissa. Tiettävästi sarja saa kolmannenkin osan, joka löytänee yhtä vaivattomasti tiensä nuorten lukijoiden luo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.