TUULA KALLIONIEMI - Karoliina ja Baskeri-Villen koira

TUULA KALLIONIEMI Karoliina ja Baskeri-Villen koira

Otava 2011. 86 s. Lapset tykkäävät kirjasarjoista. Tuttuus on mukavaa, kun luetaan ensimmäisiä kirjoja ihan itse. Tuula Kallioniemen kirjoja on aikuisenkin hauska lukea ääneen. Karoliina ja Baskeri-Villen koira on sarjan viides kirja.

Karoliina pelkää koiria, mutta koulukummi Aliisa aloittaa siedätyshoidon. Hänellä on kolme koiraa. Aliisa opettaa Karoliinalle koirien kieltä. Ne tosiaan ymmärtävät, mitä niille sanotaan. Karoliina oppii, miten koiraa hellitellään, ei saa taputtaa päähän vaan pitää rapsuttaa leuan alta.

Karoliinalla on myös oikea kummi. Hän ostaa lahjaksi kanoja, jotka asuvat Afrikassa. Tästä aiheesta voidaan keskustella niin kotona kuin koulussa. Auttaminen on tärkeä juttu. Peloistakin puhutaan.

Kun koulukaveri Tytti kertoo saavansa koiran, niin Karoliinalta lipsahtaa, että hänkin saa koiran. Netistä Hauvakoneella katsotaan, millaisia koiria on olemassa. Asiasta tulee iso poru, sillä vanhemmat sanovat tiukasti: ei.

Jännitystä kirjaan tuo löytökoira. Tyttöjen mielikuvitus pääsee laukkaan Baskeri-Villen koiraksi nimetyn aavekoiran kanssa. Aikuiset muistavat Baskervillen koiran.

Karoliina karkaa kotoa, koska hän ei saa koiraa. Lyhyeksi reissu jää, sillä Tytti houkuttelee ensin ottamaan Baskeri-Villen koiran kiinni. Kummitäti poimii karkulaiset autoonsa ja asiat saavat uuden käänteen.

Hyvin kirjoitettu vauhdikas ja vähän jännittäväkin kirja. Marika Maijalan humoristinen kuvitus rytmittää lyhyitä lukuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.