Jennifer Lopez säteili – äänellään ja puvullaan

Jennifer Lopez

Hartwall Areena 7.11.

Helsingin Hartwall Areenalla on nähty toinen toistaan suurempia spektaakkeleja. Kylie Minoguen ja Lady Gagan kaltaiset supertähdet ovat tuoneet lavalle rekkalasteittain lavasteita, ja show on välillä vienyt huomion musiikilta.

Tätä taustaa vasten Jennifer Lopezin konsertti oli maltillinen. Oli ilo seurata esitystä, jossa laulajattaren äänelle annettiin tilaa.

Ensin oli vaikeaa erottaa Lopezin ääntä kahden taustalaulajan ja taustanauhojen seasta, mutta kolmantena soitetun Love Don’t Cost A Thing -hitin myötä hänen äänensä nousi ylitse muiden.

Lavan joka nurkassa puhalsivat Lopezin tuotemerkiksi nousseet tuulikoneet, joiden edessä tähti hiukset hulmuten lauloi sooloja korkealta ja kovaa. Lopez säteili –kirjaimellisesti. Glitteriin ja paljetteihin verhottu laulajatar jopa vitsaili kimalluksestaan.

–Olen silti sama Jenny Bronxista, hän naureskeli.

Osa kappaleista esitettiin lyhennettyinä versioina potpureissa, joten vajaan kahden tunnin aikana kuultiin kappaleita jokaiselta Lopezin kuudelta englanninkieliseltä albumilta. Mukaan mahtuivat suurimmat hitit, mutta myös flopiksi haukutun, vuonna 2007 julkaistun Brave-albumin materiaalia.

Konsertti alkoi sadunomaisesti, kun taustatanssijat liitelivät usvan peittämällä lavalla. Suurimman osan ajasta konsertti oli vauhdikasta tanssimusiikkia, johon Lopezin tyyliin sopivasti sekoittui soulia, funkia, latinorytmejä ja hiphopia. Laulujen vierailevat artistit esittivät osuutensa valtavalta taustascreeniltä.

Suurin muutos oli tehty Lopezin ensimmäiselle hitille If You Had My Lovelle. Lopez hiljentyi laulamaan sen rauhallisesti akustisen kitaran säestyksellä.

Lopezista sai sympaattisen kuvan. Hän tervehti yleisöä kädestä pitäen ja huokaili kiitollisena suosionosoituksista.

Rakkauslauluja pohjustaessaan hän myönsi, että joskus ihmissuhteista jää käteen huonoja muistoja.

New Yorkissa syntynyt puertoricolaisvanhempien tytär on ollut paljon julkisuudessa etenkin tuomaroituaan huippusuosittua American Idol -kilpailua. Tällaisen tähden luulisi pitävän yksityisasiat faneiltaan piilossa.

Kuitenkin tuoreelta Love?-albumilta napatun tunteellisen Until It Beats No More -kappaleen aikana taustavideoina pyöri kuvia ja kotivideoita Lopezista lapsiensa kanssa.

Markkinointikikka tai ei, mutta ne loivat tähdestä aidon ja sydämellisen kuvan.

Konsertissa nähtiin kipinäsuihkuja ja laservaloja, mutta suurin elävöittäjä olivat tanssijat. Lopez osallistui koreografioihin ja näytti nauttivan. Tanssi imaisi ihmiset mukaan lavalla ja katsomossa.

Kun vihdoin tuli juuri konsertti-iltana kultaa myyneeltä Love?-albumilta irrotetun On The Floor -hitin vuoro, areena räjähti innostuksesta.

Annastiina Airaksinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Konsertit

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VIII

60 Degrees Quintet: Opera!

Kuopion kaupunginorkesteri: Hiljaisen viikon konsertti

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VII

Kuopion kaupunginorkesteri: Laulu tulipunaisesta kukasta

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VI

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja V

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja IV

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja III

Konserttiarvio: Saimaa Sinfoniettan tarjoilemat isot äänimassat heijastelivat ikävästä Poleenin salissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.