Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja I

Konsertti Kuopion Musiikkikeskuksessa 12.1.

Kuopion kaupunginorkesterin uusiutumisvauhti on nyt hurja. Joulutauon jälkeen orkesteriin on ilmestynyt neljä uutta soittajaa, puupuhaltimiin ja viuluihin. Kaudelta on syytä odottaa miellyttävää kehitystä.

Illan solistina laulaneella mezzosopraanolla Tuija Knihtilällä on selkeä artikulaatio ja hyvin soiva ääni, joka kantaa orkesterin fortenkin sisällä. Mahlerin laulusarja Rückert-lieder soi tunteikkaana. Laulut ovat usein yksinkertaisia ja rauhallisia, ja vaativat esittäjältä kykyä rakentaa musiikkiin syvyyksiä.

Knihtilän sävykäs ääni loi laulusarjaan juuri sopivasti eloa ja väriä. Herkkyyttä ja hehkua löytyy juuri sopivalla tavalla annosteltuna.

Konsertin avannut Carl Nielsenin Pan ja Syrinx op. 49 on eloisa teos, joka kuitenkin olisi kaivannut vielä vähän tarkempaa yksityiskohtien hiomista. Nielsenin musiikki on vahvasti kuvailevaa ja toimi sinänsä kokonaisuutena hyvin.

Illan sinfonia, Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 3 C-duuri op. 52 soi raikkaana, herkkäsävyisenä ja hauraan valoisana. Ne kuulijat, jotka kaipaavat Sibeliukselta romanttista vyöryä, eivät tähän sinfoniaan rakastu – mutta säveltäjän monipuolisessa tuotannossa teos on helmi.

Kapellimestari Alberto Hold-Garrido haki hitaaseen osaan hyvin toimivan verkkaisen tempon, ja sinfonian rohkea finaali täydensi hyvin konsertin kaaren.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Konsertit

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VIII

60 Degrees Quintet: Opera!

Kuopion kaupunginorkesteri: Hiljaisen viikon konsertti

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VII

Kuopion kaupunginorkesteri: Laulu tulipunaisesta kukasta

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VI

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja V

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja IV

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja III

Konserttiarvio: Saimaa Sinfoniettan tarjoilemat isot äänimassat heijastelivat ikävästä Poleenin salissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.