Provinssi

Seinäjoella 30.6.–2.7.

31 vuoden kokemuksella voin sanoa, että paljon on Provinssi monenlaista artistia nähnyt. On ollut David Bowie, Foo Fighters, Ry Cooder, David Byrne, Slayer. Jossain vaiheessa rytinämetallia tuli kuitenkin jokaiselta lavalta ja kävijämäärä alkoi vähentyä. Tuntui että kaikkialla muualla oli mielenkiintoisempia bändejä kuin Provinssissa.

Provinssi 2016:n avajaispäivän kattaus osoittautui monipuoliseksi ja tarjosi monia laadukkaita hetkiä. Saimaa-orkesteri soitti kerrassaan loisteliaan keikan, Anal Thunder oli virkeässä vedossa ja Anna Abreu sai oman kannattajajoukkonsa bailaamaan.

Yleisön suosion sai myös Ellinoora. Nuori ja lahjakas laulaja-lauluntekijä on samanlaisella nousujohteisella kiitoradalla, jolta ovat ponnistaneet Sanni, Erin ja Anna Puu.

Dave Kingin johtama irlantilaisesta kansanmusiikista ammentava Flogging Molly laittoi riemastuttavat tanssit pystyyn. Myös norjalainen Aurora vangitsi musiikilla, jonka kauneutta tulvillaan olevat melodiat saivat rinnalleen myös raskaampia sävyjä. Erinomaisen tyylikäs ja hieno keikka.

Päälavan viimeisenä esiintyjänä Nightwish lunasti paikkansa suuren maailman tyyliin. Floor Jansen on juuri oikea laulaja.

Vaikeuksien jälkeen Provinssi lunasti jälleen paikkansa Suomen parhaana rockfestivaalina.

Olli-Matti Oinonen

Uusimmat

Konsertit

Konserttiarvio: Saimaa Sinfoniettan tarjoilemat isot äänimassat heijastelivat ikävästä Poleenin salissa

Kuopion kaupunginorkesteri: Mestari Radovan

Kuopion kamarimusiikkiseura: Viimeinen valonsäde

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja I

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VIII

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VII

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VI

Steve n Seagulls

Leavings-orkesteri: Itkisitkö onnesta?

Konserttiarvio: Kamarisarja III

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.