Vesala

Konsertti Kuopion viinijuhlilla 7.7.

Jokin tässä ei nyt sytytä. Onko syy tihkusateessa, Viinijuhlien yrmyssä palvelussa vaiko kenties Vesalan tasalaatuisessa mutta rutiininomaisessa ja yllätyksettömässä show’ssa – mene ja tiedä.

PMMP:n kultin jälkeen paineet ylittää itsensä eivät ole pienet, mihin Vesala on vastannut sujahtamalla elektronisen popin vehreille laitumille.

Ponnahdus soolouralle on jo poikinut listantäytettä karaokelaitteisiin, mutta toimii kotisohvalla eheämmin kuin livenä. Livetilanteen kuulokuva jäi hopealle levytallenteesta, joka käärii syntikkaosuuksista hienoimmat vivahteet ja visiot esille.

Radio- ja taidepopin välillä taiteilu on raaka laji. Levyn aloitusraita Rakkaus ja maailmanloppu esitteli kokeellisempaa Vesalaa, minkä suoraviivaisemmat Tequila ja Älä tuu droppaa mun tunnelmaa peittosivat niskalenkillä. Julkisuudelta pimentoon jäänyt Mitä jos sä oisit silti mun kaa yllätti positiivisesti sekvensseillään ja äänimassan räjäytyksellä täyteen pisteeseensä.

Vaikutteiden lainaaminen eri vuosikymmeniltä toimii tavallaan. Nostalginen kaiho ja chorus kohtasivat hauskasti Ruotsin euroviisuissa, ja rokkaava Tytöt ei soita kitaraa kurkotti enemmän PMMP:n henkeä kohti. Useassa kappaleessa C-osan sävyttäminen pulputtavilla ja polveilevilla nostatuksilla ei kuitenkaan palvellut virkaansa, vaan jäi puolitiehen ilman selkeitä johtoaiheita tai teemoja.

Esiintymisessään Vesala toimi takuuvarmalla otteella, omintakeisesti ja kirkkaasti laulaen.

Huomion jakaminen myös samplereiden paukuttamiseen tuntui kuitenkin syövän itse laulusta ja ilmaisusta intensiteettiä. Varsinkin alkusetissä jännitettä olisi sopinut ampua enemmän ulospäin, kunnes tilanne korjaantui Vesalan vähitellen vapautuessa ja päästessä elementtiinsä.

Jälkimakuna keikasta jäi varovainen myönteinen tunne: kertosäkeiden tehtailun Vesala osaa, pientä poukkoilua vielä löytyy ohjelmiston sisällä. Encoren poisjätöstä oma tunnelmani droppasi entisestään. Vaikka panokset kuinka loppuivat, etikettivirheestä jää aina hölmö maku suuhun.

Aleksi Paalimäki

Uusimmat

Konsertit

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VIII

60 Degrees Quintet: Opera!

Kuopion kaupunginorkesteri: Hiljaisen viikon konsertti

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VII

Kuopion kaupunginorkesteri: Laulu tulipunaisesta kukasta

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VI

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja V

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja IV

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja III

Konserttiarvio: Saimaa Sinfoniettan tarjoilemat isot äänimassat heijastelivat ikävästä Poleenin salissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.