Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Arvio: 4/5 tähteä.

1960-luvun ikivihreät saavat uuden elämän laulaja Aili Ikosen ja jazz-trion käsittelyssä. Lähinnä Dusty Springfieldin tunnetuksi tekemät kappaleet avautuvat nyt Hectorin uusina käännöksinä.

Laulelmallisuus ja jazzillisuus ovat suurieleisen viihteen tilalla, ja näinkin nämä huolella valikoidut sävellykset toimivat mainiosti. Jukka Perkon Avara-yhtye soi ja seisoo komeasti nimensä takana. Saksofonin ja kahden kitaran upean vaihtelevat sovitukset takaavat, että tilaa riittää. Mutta vaikka esimerkiksi basso ja rummut puuttuvat, tässä yhtyeessä on myös jäntevyyttä kyllin.

Silloin kun bassontarve oikein iskee, Jarmo Saaren sähkökitara laskeutuu oktaaveja alemmas, ja muutoinkin hänellä riittää soundivariaatioita Teemu Viinikaisen akustisen kitaran kyytipojaksi. Toinen pari syntyy kun Perkon eläväiset saksofonit löytävät tilan Ikosen laulun vieressä ja ympäriltä.

Dusty ja Hector ovat luoneet perustan, mutta tulkinnoista muistettavin saattaa sittenkin olla Joni Mitchellin kappaleesta Both Sides Now.

Pentti Ronkanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.