Alghazanth: The Three-faced Pilgrim

Jyväskyläläinen mustan metallin yhtye Alghazanth on saavuttanut täysi-ikäisyyden. 18 vuoden aikana tämä kalkkinaamakööri on tullut tunnetuksi sinfoniallisen mustan metallin luukuttajana.

Alghazanth on käynyt Vinum Intus -albumin (2011) jälkeen läpi miehistönvaihdoksia. Goat Tormentor uhrattiin metsän mustalle pukille ja lauluvastuun otti toistamiseen toinen yhtyeen perustajajäsen Thasmorg, joka pomputtaa uudella levyllä myös bassoa. Kitaraan on saatu lisävahvistukseksi Mordant.

Muutoksista huolimatta The Three-Faced Pilgrim ei järin poikkea yhtyeen kolmella viimeisellä kiekolla epäpyhäksi havaitusta linjasta vaan piirtää pentagrammin viimeisetkin vedot koordinaatteihinsa.

Eeppinen In Your Midnight Orchard aloittaa levyn järjettömän komeasti.

Tunnelma on eteerisen hallava, synkkä majesteettisuus vyöryy päälle kuin muinaisissa temppelinraunioissa vaellellen.

Jyhkeämpää helvetin kumua taotaan ilmoille kolmosraidalla Promethean Permutation, mutta kaikkiaan Alghazanth esiintyy seitsemännellä albumillaan hyvin rauhallisesti, keskittyen ruotimaan vasemman käden polkua kuin vanha filosofi, sieniä popsineen ja seinille hyppivän nuoren ritualistin sijaan.

Petja Savoila

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.