Anna Kokkonen: Matkalla kotiin

Arvio: 2/5 tähteä.

Maassa on musikaalisia Kokkosia, kun Terhi Kokkosen ja Pauliina Kokkosen rinnalle voidaan liittää Anna Kokkonenkin. Joonas Kokkosta unohtamatta.

Kolmannella albumillaan laulaja–lauluntekijä Anna Kokkonen sitoutuu traditioon etukannesta alkaen. Nainen kävelee ratakiskoilla kitara selässään. Tätähän se meininki on ollut jo Woody Guthrien ajoista.

Kokkonen kirjoittaa suuria aiheita ja symboleita kaihtamatta. On taivasta, merta, rakkauden olemuksen pohtimista, kotiinpaluuta, unien laivoja, peilejä, auringonnousuun valvomista, kastetta hiuksilla. Ei tämä kovin uutta luovaa laulukuvastoa ole. Toisaalta aiheet ovat ikuisia.

Anna Kokkosen laulutulkinnoissa on usein salaperäisyyttä Johanna Kurkelan ja Indica -yhtyeen tyyliin. Tuotanto uhkaa kuitenkin taittaa eskapistisen satumaailman mainosmusiikin suuntaan.

Matkalla kotiin -albumin sovitukset kumisevat välillä isona nykyaikaisena iskelmäpoppina, parhaimmillaan raikkaana folkpoppina, jonka jänneväli yltää pienuudesta Edea-tyyppiseen euroviisuetnisyyteen.

Suonna Kononen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.