Arttu Takalo: Sept.Naïf

Vibrafonisti Arttu Takalo kuuluu maamme osaavimpiin muusikoihin. Suurempi huomio olisi ansaittua, sen verran omalaatuista ja tinkimätöntä on maestron oma tuotanto.

Sept.Naïf on Takalon seitsemäs sooloalbumi. Kansallisromanttiseen pohjavireeseen nojaavassa kokonaisuudessa on vaikutteita niin jazzista, klassisesta kuin progesta ja hip hopistakin.

Nyt Takalon luottokitaristi Marzi Nyman loistaa poissaolollaan. Rouheampaa soundia jousien, vibrafonin ja klarinetin luomaan hempeyteen tuovat Takalon oma sämpläys ja Jussi Lehtosen rummut.

Myös kaihoisa haitari on levyllä vahvassa roolissa. Instrumentaalisen kokonaisuuden joukossa on myös pari Juha Hostikan tulkitsemaa biisiä: Nuku hetkinen impeni nuori Eino Leinon sanoituksilla, ja Tango Idioteque 2 Takalon omilla. Etenkin jälkimmäisen toteutus on samaan aikaan perisuomalaisen melankolinen ja naivistinen.

Musiikillaan Takalo maalaa kuvia. Levyssä on joulumaista ylevää sointia, mutta se toimii Nuutinkin jälkeen. Tunnelmat vaihtuvat surumielisestä paatoksesta hauskaan. Se osoittaa, miten tavattoman monipuolinen ja tyylitajuinen tekijä Takalo on.

Uusimmat

Levyt

The National: I Am Easy To Find

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.