Arttu Wiskari: IV

Arvio: 4/5 tähteä.

Tähdet tähdet -tv-ohjelma osoitti, että Arttu Wiskari on vihdoin löytänyt tien ulos mökkitieltä. Wiskari sai paljon uusia faneja tulkitsemalla pysäyttävällä äänellään heviä, oopperaa ja räppiä. Hän järjesti jokaisessa lähetyksessä aseista riisuvan show’n.

Wiskarin neljäs levy on tv-ohjelman jälkeen pettymys. Mies on jumissa syvällä mökkitien savessa ja linnoittautuneena tappavan tylsään rivaripätkään. Tuulipuvun kahina on tuttua aiemmilta levyiltä.

En usko, että levyllä on sama ihminen kuin Tähdet tähdet -ohjelmassa.

Tämän levyn Arttu Wiskari on sanoittaja-säveltäjä Janne Rintalan luoma hahmo – rintamaitoa kahviin puristava hirviö. Ja kun tämän seikan hyväksyy, levy kuulostaa hyvältä.

Rintala on mainio sanoittaja, joka tekee avoimesti kunniaa Jukka Virtaselle ja Juice Leskiselle. Gösta Sundqvist -vaikutteet ovat itsestään selviä. Riimit ovat joko tarkoituksellisen noloja tai nerokkaita.

Rintala keksii uusia sanoja, maukkaita tarinoita ja härskejä herjoja. Niiden ympärille syntyy hieno maailma, jota Arttu Wiskari kuljettaa taidolla eteenpäin.

Aapo Siippainen

Uusimmat

Levyt

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.