Arvio: Elias Gould: LP

Warner / PME Records

Arvio: 2/5 tähteä

Elias Gouldin ensimmäinen täyspitkä levy ilmestyy vihdoin, vuosien odotuksen jälkeen. Myös näyttelijänä tunnettua muusikkoa on tituleerattu laulaja-lauluntekijäksi, jonka perusteella miehen musiikin voisi kuvitella olevan akustista tunnelmointia. LP on kuitenkin kaikkea muuta, liiankin kompakti kymmenestä kappeleesta koostuva kokonaisuus modernia poprockia.

Gould on kertonut työstäneensä levyä alun perin Tehosekoittimesta ja Saimaasta tutun Matti Mikkolan kanssa, mutta nakanneensa puolentoista vuoden työn roskiin, koska lopputulos ei kuulostanut häneltä. Wäinö Walleniuksen ja Olli Palmusen tuottamana LP:n soundit ovat kohdillaan ja biiseissä riittää tarttuvia kertosäkeitä, mutta levyn hittihakuisuus alkaa puuduttaa jo parin kappaleen jälkeen.

Albumilla on mittaa vain puoli tuntia, eli jokaisen biisin pituus on noin kolme minuuttia. Kaikissa kappaleissa kertosäe pamautetaan ilmoille suunnilleen saman tien, sitä ja säkeistöä toistetaan muutaman kerran ja biisit loppuvat kuin seinään. Lauluista ei jää pikakelauksella useankaan kuuntelukerran jälkeen mitään mieleen.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.