Arvostelussa: Pete Parkkonen - First Album

Kuten odottaa saattaa, Pete Parkkosen First Album ei ole mikään rockin merkkiteos. Se on suomalaisen musiikkibisneksen nopean toiminnan iskujoukon taidonnäyte. Laskelmoinnista huolimatta levyltä löytyy myös jotain hyvää ja aitoa.

First Albumilta löytyy parikin yllättävää asiaa. Yksi niistä ei ole se, että Pete osaa laulaa, sen me jo tiesimme.

Se tuli puun takaa, että levyn avaa Peten omasta sävellyskynästä lähtenyt biisi. Opening Track on kaiken lisäksi levyn paras biisi. Danko Jonesin hengessä luukutettu raivokas rock-ralli istuu Parkkosen tyyliin kuin tuoppi janoisen kouraan.

Se toinen yllätys on Peten veljen, Villen panos sävellystyössä. Velipojalta löytyy First Albumilla peräti neljä sävellystä. Siellä täällä nettiä on hehkutettu Ville Parkkosen olevan vielä kovempi esiintyjä kuin Idols-Peten, mutta sävellyspuolella veljen kyvyt eivät ainakaan First Albumin perusteella vakuuta.

Ainoa menettelevä pliisumpi veto (Things That Remind Me of You) on lähtenyt The Crashin Teemu Brunilan ja Jori "PMMP" Sjöroosin kynästä. Muutoin kiekko on juuri sitä sekavan muovista huttua, jota tällaisista lähtökohdista sopii odottaakin. Levy ansaitsee vähemmän kuin kolme tähteä, mutta en halua dumata lahjakkaan muusikon uraa heti alkumetreillä.

Uusimmat

Levyt

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Thought Gang: Thought Gang

Trygve Seim: Helsinki Songs

Trees: Trees

Sans: Kulku

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.