Aste: 2.0

Takavuosien Kuorosota- ja Ankkaräp-ohjelmien myötä laajempaan tietoisuuteen noussut lahtelaisräppäri Aste hivuttautuu rohkeasti popimman ja radioystävällisen ilmaisun puolelle. Tähän vaikuttavat merkittävästi levyn taustavelhoina häärineet Henri ”MGI” Lanz ja Goodwill, vaikkei biisimateriaalista irtoa todellisen korvamadon puitteisiin sopivaa täsmäiskua heidän avullaankaan.

Tämä johtuu osin genren tietystä tasosta. Biletyksestä kertovan biletysmusiikin kategoriassa positiivisessa mielessä erottuminen on kenelle tahansa hankalaa. Varsinkin, jos ei lukeudu Suomen sulavakielisimpien räppäreiden harvalukuiseen joukkoon.

On levyllä silti joitain asiayhteydessään onnistuneitakin vetoja. Esimerkiksi Jussi Kuoman ja Asan komppaama Hulivili Dude on pohjimmiltaan täysin mukiinmenevä ja hyväntahtoinen tempaus. Sen vastapainona on hieman synkemmissä vesissä kulkeva Punaiset valot, jolla vierailevat Pyhimys ja Mira Luoti.

2.0 ei ole laadullisesti lainkaan kaukana valtavirtasuomiräpin raskaamman sarjan tekijöiden viimeaikaisista julkaisuista, mutta erityistä hypeä se ei vielä onnistu tekijänsä ympärille muodostamaan – reippaasta yrittämisestä huolimatta.

Heikki Kivelä

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.