Aste: 2.0

Takavuosien Kuorosota- ja Ankkaräp-ohjelmien myötä laajempaan tietoisuuteen noussut lahtelaisräppäri Aste hivuttautuu rohkeasti popimman ja radioystävällisen ilmaisun puolelle. Tähän vaikuttavat merkittävästi levyn taustavelhoina häärineet Henri ”MGI” Lanz ja Goodwill, vaikkei biisimateriaalista irtoa todellisen korvamadon puitteisiin sopivaa täsmäiskua heidän avullaankaan.

Tämä johtuu osin genren tietystä tasosta. Biletyksestä kertovan biletysmusiikin kategoriassa positiivisessa mielessä erottuminen on kenelle tahansa hankalaa. Varsinkin, jos ei lukeudu Suomen sulavakielisimpien räppäreiden harvalukuiseen joukkoon.

On levyllä silti joitain asiayhteydessään onnistuneitakin vetoja. Esimerkiksi Jussi Kuoman ja Asan komppaama Hulivili Dude on pohjimmiltaan täysin mukiinmenevä ja hyväntahtoinen tempaus. Sen vastapainona on hieman synkemmissä vesissä kulkeva Punaiset valot, jolla vierailevat Pyhimys ja Mira Luoti.

2.0 ei ole laadullisesti lainkaan kaukana valtavirtasuomiräpin raskaamman sarjan tekijöiden viimeaikaisista julkaisuista, mutta erityistä hypeä se ei vielä onnistu tekijänsä ympärille muodostamaan – reippaasta yrittämisestä huolimatta.

Heikki Kivelä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.