Aurora: Kadotaan kaupunkiin

Viime vuosina suomalainen rap-skene on saanut uutta ilmettä naisartisteista, kuten Sini Sabotagesta, Rauhatädistä ja Mercedes Bentsosta. Auroralle varsinaisia tyylillisiä verrokkeja löytyy reggae-genrestä. Siellä aloittelevaa laulaja-lauluntekijää vastassa ovat esimerkiksi Jukka Poika, Raappana ja Puppa J, jota kuullaankin Kadotaan kaupunkiin -levyn kappaleessa Annetaan tapahtuu. Aurora on samalla asialla kuin edellä mainitut naisräppärit: virkistämässä jo hiukan tasapaksuksi latistunutta miesvaltaista genreä.

Esikoisalbumi liukuu edestakaisin maanläheisen reggaen ja elektronisen popin välillä, ja nämä ääripäät myös sekoittuvat iloisesti toisiinsa. Muusikoksi valmistuneen Auroran laulussa kuuluu ammattilaisen musikaalisuus, mutta tulkinta on rentoa. Lauluteknisillä hienouksilla artisti ei keuli, eikä hänen taitoaan tarvitsekaan alleviivata liiallisilla fraseerauksilla. Oikeissa kohdissa äänessä on vaihtelua ja sävyjä.

Reggaetyylistä poikkeavassa pop-balladissa Runopoika Aurora osoittaa ettei ole genrensä ja sen maneereiden vanki. Ensimmäisenä singlenä jo melkein vuosi sitten julkaistu Eilisen aurinko on levyn paras biisi. Harmi, että kermat tuli siis syötyä päältä jo kauan ennen levyn ilmestymistä.

Kaisa Murtoniemi

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.