Aurora: Kadotaan kaupunkiin

Viime vuosina suomalainen rap-skene on saanut uutta ilmettä naisartisteista, kuten Sini Sabotagesta, Rauhatädistä ja Mercedes Bentsosta. Auroralle varsinaisia tyylillisiä verrokkeja löytyy reggae-genrestä. Siellä aloittelevaa laulaja-lauluntekijää vastassa ovat esimerkiksi Jukka Poika, Raappana ja Puppa J, jota kuullaankin Kadotaan kaupunkiin -levyn kappaleessa Annetaan tapahtuu. Aurora on samalla asialla kuin edellä mainitut naisräppärit: virkistämässä jo hiukan tasapaksuksi latistunutta miesvaltaista genreä.

Esikoisalbumi liukuu edestakaisin maanläheisen reggaen ja elektronisen popin välillä, ja nämä ääripäät myös sekoittuvat iloisesti toisiinsa. Muusikoksi valmistuneen Auroran laulussa kuuluu ammattilaisen musikaalisuus, mutta tulkinta on rentoa. Lauluteknisillä hienouksilla artisti ei keuli, eikä hänen taitoaan tarvitsekaan alleviivata liiallisilla fraseerauksilla. Oikeissa kohdissa äänessä on vaihtelua ja sävyjä.

Reggaetyylistä poikkeavassa pop-balladissa Runopoika Aurora osoittaa ettei ole genrensä ja sen maneereiden vanki. Ensimmäisenä singlenä jo melkein vuosi sitten julkaistu Eilisen aurinko on levyn paras biisi. Harmi, että kermat tuli siis syötyä päältä jo kauan ennen levyn ilmestymistä.

Kaisa Murtoniemi

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Bob Mould: Sunshine Rock

NEV: Volant

Sharon Van Etten: Remind Me Tomorrow

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.