Autiomaa: Hautaa surusi maahan

Arvio: 4/5 tähteä.

”Arktinen folkpunk” on odottamaton kuvaus musiikkityylistä. Kylmien ja koleiden mielikuvien sijaan tämän aallon äänitorvi Autiomaa kuulostaa toisella albumillaan vetreältä ja hehkuvalta.

Akustisvetoinen, arkaa americanaa tarjoava Hautaa surusi maahan yllättää paikoin rikkovan rehellisillä teksteillään, jotka sopivat rosoisiin tulkintoihin ja kansanlaulunomaisiin melodioihin hurmaavan hyvin.

Tarkkakorvainen voi aistia Autiomaassa hienovaraista Paavoharjua, mikä viimeistelee kokonaisuuden päävärejä laveammaksi paletiksi. Konkreettinen kohellus ja mantramainen melankolia vuorottelevat läpi albumin, jolla yhtye on parhaimmillaan sydänverellä kirjoitetuissa, tarttuvissa tarinoissa. Tällaisia edustavat muun muassa avauskappale Eipäs tiennyt Anna sekä Maailmanlaidan kapakka.

Se, että yksinkertaisista aineksista onnistuu taikomaan nautinnollisen, esteettisen ja persoonallisen ruokalajin, osoittaa harjaantuneisuutta ja ihailtavaa itseluottamusta. Autiomaa tarjoaa kuulijalle mahdollisuuden, johon tarttuminen on vapaaehtoista, mutta antoisaa.

Venla-Vanamo Asikainen

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Bob Mould: Sunshine Rock

NEV: Volant

Sharon Van Etten: Remind Me Tomorrow

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.