Autiomaa: Hautaa surusi maahan

Arvio: 4/5 tähteä.

”Arktinen folkpunk” on odottamaton kuvaus musiikkityylistä. Kylmien ja koleiden mielikuvien sijaan tämän aallon äänitorvi Autiomaa kuulostaa toisella albumillaan vetreältä ja hehkuvalta.

Akustisvetoinen, arkaa americanaa tarjoava Hautaa surusi maahan yllättää paikoin rikkovan rehellisillä teksteillään, jotka sopivat rosoisiin tulkintoihin ja kansanlaulunomaisiin melodioihin hurmaavan hyvin.

Tarkkakorvainen voi aistia Autiomaassa hienovaraista Paavoharjua, mikä viimeistelee kokonaisuuden päävärejä laveammaksi paletiksi. Konkreettinen kohellus ja mantramainen melankolia vuorottelevat läpi albumin, jolla yhtye on parhaimmillaan sydänverellä kirjoitetuissa, tarttuvissa tarinoissa. Tällaisia edustavat muun muassa avauskappale Eipäs tiennyt Anna sekä Maailmanlaidan kapakka.

Se, että yksinkertaisista aineksista onnistuu taikomaan nautinnollisen, esteettisen ja persoonallisen ruokalajin, osoittaa harjaantuneisuutta ja ihailtavaa itseluottamusta. Autiomaa tarjoaa kuulijalle mahdollisuuden, johon tarttuminen on vapaaehtoista, mutta antoisaa.

Venla-Vanamo Asikainen

Uusimmat

Levyt

Aivovuoto: Utopia sessiot

K-X-P: IV

Ismo Alanko: Minä halusin olla niin kuin Beethoven

The National: I Am Easy To Find

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Lena & The Slide Brothers: IV

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.