Bob Dylan:Shadows In The Night

Levyt

Bob Dylan

Shadows In The Night

Sony

Siirrymme Frank Sinatran tunnelma-aikaan kuin elokuvamaiseen melodraamaan. Bob Dylan vaihtaa raidetta niin usein, etteivät muutokset enää yllätä.

Ääritunteet hivelevät tavoitteellisen kuulijan sielua. Sinatran levyttämistä lauluista koostuva teos on haikeassa vetoavassa koruttomuudessa ja Dylanin tulkinnallisessa ilmeikkyydessä tuttu, outo, verraton.

Dylan laulaa nyt kauniisti. Jazzahtavan viihteelliset tunnelmakuvat, vanhat hitaat ikivihreät muistuttavat äkkikatsannolta toisiaan. Silti sävyt, motiivit ja visiot täyttyvät vivahteista.

Kolmen kitaran (keskeisenä steel) perusbändiin liittyvät säestyksellisesti täyteläiset puhaltimet. Sovitukset ja laulu ovat sekä jännitteisessä että erittäin sopusointuisessa yhteydessä. Kuuluu myös entistä Dylania. Sumujen kaupunkiatmosfäärissä ja raikkaan virran varrella kohtaavat yksilö ja kollektiivi.

Dylan yleensäkin henkilöi amerikkalaisen musiikin vaikuttavia piirteitä, itse luoden ja jälkiä seuraten, jäljittelemättömästi.

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Skorpioni jatkaa onnistuneesti ja ajattomasti Olavi Uusivirran viihteellisempää kautta

Levyarvio: Kurkistus räpin historiaan

Levyarvio: Absurdia torvimusiikkia

Arvio:Momentum 123onpaljon kokeellisemmin kuin Chisun aiemmat levyt

Kaj Chydenius: Rakkaani saapuu kun kutsun

Tyler, The Creator: Igor

Antti Paalanen: Rujo

Tuomas Logrén: Kaunis mies

Petäjä:40950

Pauanne: Pauanne

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.