Bob Dylan:Shadows In The Night

Levyt

Bob Dylan

Shadows In The Night

Sony

Siirrymme Frank Sinatran tunnelma-aikaan kuin elokuvamaiseen melodraamaan. Bob Dylan vaihtaa raidetta niin usein, etteivät muutokset enää yllätä.

Ääritunteet hivelevät tavoitteellisen kuulijan sielua. Sinatran levyttämistä lauluista koostuva teos on haikeassa vetoavassa koruttomuudessa ja Dylanin tulkinnallisessa ilmeikkyydessä tuttu, outo, verraton.

Dylan laulaa nyt kauniisti. Jazzahtavan viihteelliset tunnelmakuvat, vanhat hitaat ikivihreät muistuttavat äkkikatsannolta toisiaan. Silti sävyt, motiivit ja visiot täyttyvät vivahteista.

Kolmen kitaran (keskeisenä steel) perusbändiin liittyvät säestyksellisesti täyteläiset puhaltimet. Sovitukset ja laulu ovat sekä jännitteisessä että erittäin sopusointuisessa yhteydessä. Kuuluu myös entistä Dylania. Sumujen kaupunkiatmosfäärissä ja raikkaan virran varrella kohtaavat yksilö ja kollektiivi.

Dylan yleensäkin henkilöi amerikkalaisen musiikin vaikuttavia piirteitä, itse luoden ja jälkiä seuraten, jäljittelemättömästi.

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.