Bonobo: Migration

Arvio: 5/5 tähteä.

Muusikko-tuottaja-DJ Simon Green eli Bonobo julkaisee heti alkuvuodesta konemusiikkilevyn, johon kaikkia saman genren edustajia todennäköisesti tänä vuonna verrataan. Migration on englantilaisherran kuudes pitkäsoitto Bonobo-nimellä ja parasta, mitä hän on urallaan tehnyt.

2013 julkaistu The North Borders oli yksi tuon vuoden parhaita elektronisen musiikin levyjä ja mukavan haikea sadepäivän albumi. Migration jatkaa samalla linjalla, mutta laajentaen ilmaisua entisestään. Viiden tähden levyksi uutuus nousee parempien sävellystensä ansiosta.

Green sekoittaa jatsahtavan monimutkaisiin rumpukomppeihin taitavasti sovitettuja jousi- ja torviosuuksia sekä ympäri maailmaa nauhoitettuja kaupunkien ja koneiden ääniä. Vierailijoina Migrationilla ovat muun muassa Hundred Waters -bändin Nicole Miglis, Chet Faker, marokkolaisbändi Innov Gnawa ja R&B-duo Rhye.

Lisäpisteet Bonobo saa pieteetillä tehdystä vinyylipaketista, jonka kahden levyn spesiaaliversio sisältää 32-sivuisen kirjasen ja neljä taideprinttiä.

Aki Lehti

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.