DEATHCHAIN - Death Gods

DEATHCHAIN Death Gods

Cobra Records Kuopiolainen Deathchain on ahkeroinut seitsemässä vuodessa viisi albumia. Tahti on ollut kiivas, eivätkä levyt klassikoksi muodostunutta kakkosalbumi Deathrash Assaultia (2005) lukuun ottamatta ole alkuihastuksen jälkeen enää kuluttaneet levysoitinta.

Kuusimiehiseksi kasvaneen death metal -rykmentin tuore Death Gods -albumi ei tarjoa alan suurkuluttajille uutta, eikä tarvitsekaan.

Merkittävämpää on, että bändi on vihdoin löytänyt paikkansa kiemuraisen death metallin saralta, jota se kolmannella albumillaan Cult of Death (2007) alkoi etsiä.

Bändi ammentaa yhä Morbid Angelin perinnöstä, mutta aiemmilta levyiltä tutut venyttelevät kitarakuviot, jotka olivat kuin suoraan Trey Azagthothin jämäriffien kaatopaikalta, on karsittu pois.

Tilalla kuullaan biisien kirjoittamisesta vastanneiden Corpsen ja Cultin oma näkemys death metallista. Kun luotto omaan taitoon löytyi, vahvistui myös taito yhdistää polveilevat riffit Kassaran rumputulitukseen.

Deathchain on aina ollut bändi nopeimmasta päästä. Parhaimmillaan se on ollut kappaleissa, joissa metronomia on käännetty reilusti hitaammalle. Niin on nytkin.

Merkittävimmät raidat ovat kolme viimeistä. The Beyondin hitaammat osat todistavat, että groove sopii myös metallimiehille.

Howling of the Blind osoittaa, että on mieleenpainuvampaa, kun bändi yrittää nopean sahauksen sijaan murskata kuulijan hitaalla voimalla. Massiivinen päätösraita Cthulhu Rising ei kalpene kansainvälistenkään metalliklassikoiden rinnalla.

Uusimmat

Levyt

Arch Enemy: Covered in Blood

Maarit: Sumuinen puutarha

Cleaning Women: Intersubjectivity

Pyhä Asetus: Pyhä Asetus

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.