Dave Lindholm: V.

Arvio: 4/5 tähteä.

Dave Lindholm pitää yllä tasaista julkaisutahtia. Kolmisenkymmentä sooloalbumia julkaissut mies pitää myös yllä kunnioitettavan tasaista laatua tekemisessään.

Pian 64-vuotiaan Dave Lindholmin soitossa ei ole kuultavissa merkkejä ikääntymisestä. Levyn kitarasoolot ovat notkeita ja kekseliäitä. Dave on ollut omissa kirjoissani aina Suomen huikeimpia soolokitaristeja, ja tälläkin levyllä Stratocasterin laulu on ylentävää kuultavaa.

Paitsi soolokitaristi, on Dave Lindholm myös yksi maamme hienoimpia laulunkirjoittajia. V:n sävellykset toimivat, ja teksteissä on Lindholmin lyyriselle tyylille ominaista runollista pohdintaa teräviin puheenomaisiin lausahduksiin liitettynä.

Hieman enemmän teeskentelyä, pyydänjuuri näin aloittaa Dave kappaleensa Loistavaa – Hovissa Tanssitaan, jossa hienot tuoksut sekoittuvat vähemmän hienoihin. Dave itse ei teeskentele.

Jos jostain, niin seestymisen huomaa siitä, ettei musiikissa ole enää nuoren miehen nälkää ja näyttämisen halua. Mestari Lindholm tekee musiikkia itselleen ja ikuisuudelle.

Jemo Kettunen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.