Dave Lindholm: V.

Arvio: 4/5 tähteä.

Dave Lindholm pitää yllä tasaista julkaisutahtia. Kolmisenkymmentä sooloalbumia julkaissut mies pitää myös yllä kunnioitettavan tasaista laatua tekemisessään.

Pian 64-vuotiaan Dave Lindholmin soitossa ei ole kuultavissa merkkejä ikääntymisestä. Levyn kitarasoolot ovat notkeita ja kekseliäitä. Dave on ollut omissa kirjoissani aina Suomen huikeimpia soolokitaristeja, ja tälläkin levyllä Stratocasterin laulu on ylentävää kuultavaa.

Paitsi soolokitaristi, on Dave Lindholm myös yksi maamme hienoimpia laulunkirjoittajia. V:n sävellykset toimivat, ja teksteissä on Lindholmin lyyriselle tyylille ominaista runollista pohdintaa teräviin puheenomaisiin lausahduksiin liitettynä.

Hieman enemmän teeskentelyä, pyydänjuuri näin aloittaa Dave kappaleensa Loistavaa – Hovissa Tanssitaan, jossa hienot tuoksut sekoittuvat vähemmän hienoihin. Dave itse ei teeskentele.

Jos jostain, niin seestymisen huomaa siitä, ettei musiikissa ole enää nuoren miehen nälkää ja näyttämisen halua. Mestari Lindholm tekee musiikkia itselleen ja ikuisuudelle.

Jemo Kettunen

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.