Dave Lindholm: V.

Arvio: 4/5 tähteä.

Dave Lindholm pitää yllä tasaista julkaisutahtia. Kolmisenkymmentä sooloalbumia julkaissut mies pitää myös yllä kunnioitettavan tasaista laatua tekemisessään.

Pian 64-vuotiaan Dave Lindholmin soitossa ei ole kuultavissa merkkejä ikääntymisestä. Levyn kitarasoolot ovat notkeita ja kekseliäitä. Dave on ollut omissa kirjoissani aina Suomen huikeimpia soolokitaristeja, ja tälläkin levyllä Stratocasterin laulu on ylentävää kuultavaa.

Paitsi soolokitaristi, on Dave Lindholm myös yksi maamme hienoimpia laulunkirjoittajia. V:n sävellykset toimivat, ja teksteissä on Lindholmin lyyriselle tyylille ominaista runollista pohdintaa teräviin puheenomaisiin lausahduksiin liitettynä.

Hieman enemmän teeskentelyä, pyydänjuuri näin aloittaa Dave kappaleensa Loistavaa – Hovissa Tanssitaan, jossa hienot tuoksut sekoittuvat vähemmän hienoihin. Dave itse ei teeskentele.

Jos jostain, niin seestymisen huomaa siitä, ettei musiikissa ole enää nuoren miehen nälkää ja näyttämisen halua. Mestari Lindholm tekee musiikkia itselleen ja ikuisuudelle.

Jemo Kettunen

Uusimmat

Levyt

Katu Kaiku: Luna

Weeping Willows: After Us

William Basinski: On Time Out of Time

The Cinematic Orchestra: To Believe

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Arosa Ensemble: Granit

Lauri Tähkä: Meidän tulevat päivät

Erica Nygård ja Niels Burgmann: Momentum

Robert Schumann: The violin sonatas on period instruments

Juha Tapio: Pieniä taikoja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.