Devin Townsend Project: Transcendence

Arvio: 4/5 tähteä.

Devin Townsend ei ole huonoa albumia vielä tähän mennessä urallaan julkaissut, mutta viimeisen viiden vuoden aikana on alkanut tuntua siltä, että multi-instrumentalisti on tullut kuuroksi tekemisilleen.

Nyt kontrollifriikki Townsend on tehnyt fiksun päätöksen. Transcendence-levyn biisien sovitukset tehtiin yhdessä bändin kanssa ja nauhoituksissa oli mukana ulkopuolinen tuottaja. Lopputuloksena on herran paras levy sitten vuoden 2006 Synchestra-albumin. Poissa on edeltävien levyjen väkinäinen eeppisyys ja överiksi kompressoitu äänimaailma.

Tarttumapintaa ja melodioita löytyy runsaasti, mutta pääpaino on progehtavassa maalailussa. Townsend intoutuu pitkästä aikaa soittamaan myös tyylikkäitä kitarasooloja.

Tällä kertaa joka biisiin ei ole ahdettu kymmeniä päällekkäisiä kitararaitoja, ja soundit ovatkin paremmat kuin yhdelläkään aiemmalla Townsend-tuotoksella. Äänimaailma hengittää ja nyanssit erottuvat.

Transcendence on progemetallia aikuiseen makuun. Harvalla metallimuusikolla on pokkaa esittää esimerkiksi From the Heartin kaltainen rehellinen rakkauslaulu.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.