ELE: Ele

Eva Louhivuori julkaisee Ele-yhtyeensä kanssa suomenkielisen debyyttialbuminsa. Eino Leinon runot ovat olleet innoittajana kappaleisiin, joissa kajastaa niin jazzahtava fiilistely kuin kansanmusiikin perinne folk-popahtavin vivahtein. Louhivuori on säveltänyt laulut Leinon teksteihin pohjautuen ja niissä on pehmeää poljentoa ajatuksia herättävien sanojen jalansijana. Louhivuoren äänestä kuultaa ilmavuus ja henkevyys, mutta myös kertova, juurevampi laulelmallisuus. Hiotut sävellykset antavat runoille tilaa herkkien soitinsovitusten ympäröimänä ja toisinaan musiikkikin pienine nyansseineen muistuttaa tarinankerrontaa.

Kun kello seisoo -kappaleen intensiteetti vain paranee loppua kohti. Korkean runollisuuden vastapainoksi on hiven kasarimeininkiä (Suuri onni). Ele-yhtyeen levy on hyvä osoitus siitä, miten klassikko Leino taipuu moneen. Lopputulos on linjakas kokonaisuus rennosti etenevää musiikkia. Avausraita Yön sävel lipuu tyylikkäästi tummuuteen ja Sua katson vaan -laulussa jousisoittimet tuudittavat heräävää lempeä.

Kirsi Taivainen

Uusimmat

Levyt

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Bob Mould: Sunshine Rock

NEV: Volant

Sharon Van Etten: Remind Me Tomorrow

Juhani Aaltonen & Sointi Jazz Orchestra: Saarnaaja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.