Esa Pulliainen C-Combo: Esa Pulliainen C-Combo

Ratas Music Group

Esa Pulliainen on Agents-yhtyeen aivot. C-Combo-yhtyeensä kanssa Pulliainen tunnustaa rakkautensa kaihoisaan rautalankamusiikkiin antamalla kitaran johdattaa tunnelmasta toiseen. Ammattimainen ote, tyylitaju ja vuosien kokemus kuuluu Pulliaisen soitossa. Pulliainen on itse sovittanut, äänittänyt, miksannut ja tuottanut kaikki albumille valikoimansa kappaleet. Mielenkiintoiseksi levyn tekevät tietyt sovitukset, joista ei ihan helpolla pääse alkuperäisten esittäjien jäljille, ellei käytä tekijätietoja lunttilappuna.

Pulliaisen hienostuneen tunnelmallisesta soitosta huolimatta levy jättää hieman toivomisen varaa. Levylle valikoidut makupalat ovat paikoin jopa liian samasta puusta veistetyn oloisia, joten vaihtelua ja irtiottoa levylle kaipaisi enemmänkin. Pulliaisen faneille ja tyylitajuista rautalankaa arvostaville kitaristeille levy varmasti maistuu, mutta satunnaisemmille kuulijoille rieska saattaa jäädä tasapaksummaksi taustamusaksi, jota ei jaksa kuunnella keskittyneemmin. Instrumentaalimeiningin sijasta useille levyn kappaleille olisi kaivannut tulkitsijaa, joka sydänvertaan itkemällä olisi herättänyt sävelmät vielä paremmin henkiin.

Lasse Lindqvist

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.