Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset: Papyloonin Barbecue

Arvio: 4/5 tähteä.

Faarao Pirttikangas on Savon lahja suomalaiselle juurimusiikille. Rupista bluesrokkia soittavan Cosmo Jones Beat Machine -yhtyeen laulaja-kitaristina tunnettu miekkonen on soolourallaan yhdistellyt onnistuneesti jos jonkinlaista musiikkiperinnettä ja tullut samalla luoneeksi täysin omanlaisensa tyylin.

Papyloonin Barbecue osoittautuu Faaraon ja Kuhmalahden Nubialaisten vahvimmaksi albumiksi. Näissä grillibileissä padassa sekoittuvat niin blues, jazz, zydeco kuin kansanlaulutkin, ja lopputulos maistuu jopa väkevämmältä kuin kahdella edellisellä levyllä. Lauttasaaren kaulankatkoja osoittaa, että suomalaiskansallinen tangokin taipuu vaivattomasti tältä ryhmältä.

Vaikka solistin nimi seisookin ensimmäisenä kannessa, on Papyloonin Barbecue bändilevy mitä suurimmassa määrin. Ensiluokkaisista soittajista koostuvan Kuhmalahden Nubialaisten luonteva svengi ja upeat sovitukset ovat ratkaiseva osa tämän albumin hienoutta.

Mikko Siltanen

Uusimmat

Levyt

Beirut: Gallipoli

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

NEV: Volant

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.