Festerday: The Four Stages of Decomposition

Carcassin biisistä nimensä napannut Festerday on pitkän hiljaiselon jälkeen noussut haudastaan ja julkaissut ensimmäisen täyspitkänsä. 1980-luvulla perustettu ja 90-luvun alussa demoja julkaissut veteraaniyhtye ei ota itseään liian vakavasti. Musta huumori kukkii upeasti jo biisien nimissä, kuten Rotting Under Goregeous Autumn Colors, Romantic Regurgitation of Excrements ja Wonderful Worms.

Musiikillisesti The Four Stages of Decomposition tarjoaa näppärästi eteenpäin ryömivää kuolonpalvontaa. Vaikuttavan matalat viemärimurinat luovat musiikkiin kiehtovaa vaarantunnetta. Autopsyn ja Dismemberin kaltaisten kulttibändien henki elää Festerdayn teknisesti marinoidussa, mutta näennäisen simppelissä ääripaahdossa. Bonuksena tuplalevyn kakkoslevyllä on yhtyeen vanhaa demokamaa, treenimateriaalia ja livetavaraa, joten paketti on monellakin tapaa äärimetallistin verenkatkuinen päiväuni.

Festerday luottaa teknisen death metalin perusasioiden voimaan, mutta tekee kaiken niin hyvin, ettei haittaa, vaikka musiikki lipsuu ajoittain lähinnä esikuvien tributoinniksi. Levy on kuin hyvä kauhuelokuva, hetkittäin hieman korni, mutta samaan aikaan tummanpuhuvan charmikas.

Lasse Lindqvist

Uusimmat

Levyt

Annimaria Rinne: Jälkeenpäin

Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa

Dave Lindholm: Kynä & Kumppanit

Joose Keskitalo: En lähde surussa

Juulia Salonen Trio: Kylmillä vesillä

The 1975: A Brief Inquiry Into Online Relationships

Thought Gang: Thought Gang

Trygve Seim: Helsinki Songs

Trees: Trees

Sans: Kulku

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.