Green Day: ¡Dos!

Warner

Reilu kuukausi sitten Green Dayn levytrilogian ensimmäisen osan ilmestyessä pohdin bändin menettäneen järkensä lopullisesti. ¡Uno! oli bändin mammuttimaisten konseptilevyjen jälkeen piristävä paluu alkuaikojen kolmen minuutin pop-punk-kaahauksiin. Nyt toisen osan ilmestyessä alkaa vaikuttaa siltä, että bändillä ei riitä paukut kolmen toimivan levyn julkaisuun lyhyessä ajassa. ¡Dos! kuulostaa lähinnä b-puolikokoelmalta.

Edellisen osan poikamainen kohellus sai hymyn huulille, mutta nyt faktat alkavat paljastua: nelikymppiset miehet yrittävät väkisin taantua kaksikymmentä vuotta itseään nuorempien tasolle. Biisien nimet kuten Fuck Time ja Makeout Party kertovat pitkälti mistä levyssä on kyse. Vasta-argumenttina voi tietysti heittää, että biisit ovat tietoisen typeriä, mutta tahallinen hölmöys yhdistettynä keskinkertaisiin renkutuksiin ei ole muuta kuin puuduttavaa.

Green Day saa silti pisteet siitä, että se tekee mitä huvittaa.

Uusimmat

Levyt

Tinneri: Vuosien varjo

Sole Azul: Quasi Tango

Beirut: Gallipoli

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

Levyarvio: Asan uusi Uni näkee unta meistä -albumi on osoitus siitä, että ankara julkisuushallinta tai brändistrategia ei kiinnosta

Hexvessel: All Tree

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

OK:KO: Syrtti

Dumari ja Spuget: Usvaa putkeen

Mirkka: Kauneus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.