Green Day: ¡Dos!

Warner

Reilu kuukausi sitten Green Dayn levytrilogian ensimmäisen osan ilmestyessä pohdin bändin menettäneen järkensä lopullisesti. ¡Uno! oli bändin mammuttimaisten konseptilevyjen jälkeen piristävä paluu alkuaikojen kolmen minuutin pop-punk-kaahauksiin. Nyt toisen osan ilmestyessä alkaa vaikuttaa siltä, että bändillä ei riitä paukut kolmen toimivan levyn julkaisuun lyhyessä ajassa. ¡Dos! kuulostaa lähinnä b-puolikokoelmalta.

Edellisen osan poikamainen kohellus sai hymyn huulille, mutta nyt faktat alkavat paljastua: nelikymppiset miehet yrittävät väkisin taantua kaksikymmentä vuotta itseään nuorempien tasolle. Biisien nimet kuten Fuck Time ja Makeout Party kertovat pitkälti mistä levyssä on kyse. Vasta-argumenttina voi tietysti heittää, että biisit ovat tietoisen typeriä, mutta tahallinen hölmöys yhdistettynä keskinkertaisiin renkutuksiin ei ole muuta kuin puuduttavaa.

Green Day saa silti pisteet siitä, että se tekee mitä huvittaa.

Uusimmat

Levyt

Lena & The Slide Brothers: IV

Terkel Nørgaard: With Ralph Alessi

Jonne Aaron: Tiikerin raidat

Ilmavoimien Big Band & Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Levyarvio: Vampire Weekendin levy Father of the Bride on kuin television Unelmahäät

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Laulu keskeneräinen

Jere Haakana Varjosto: Jere Haakana Varjosto

Anna Kokkonen: Matkalla kotiin

Palehrse: Palehrse

Kevin Morby: Oh my God

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.